Skjermdump Dagsavisen

Dagsavisen velger å direkte villede sine leser med misvisende overskrift i en sak om Identitærbevegelsen sin aksjon for å stanse menneskesmuglere i Middelhavet.

I en sak om Identitærbevegelsen sin «Defend Europe«-kampanje for å stanse menneskesmuglere i Middelhavet har den sterkt politisert avisen valgt å bruke en overskrift som gir leserne inntrykk av at Identitærbevegelsen sin talsmann Clement Galant vil senke smuglerbåtene uten å spesifisere han mener det er de tomme, forlatte båtene de vil senke.

Lengre ned i artikkel sier Clement Galant:

– Når vi finner fulle båter, skal vi ringe de libyske kystvaktene. Når båtene er tomme, skal vi senke båtene. Vi kommer ikke til å bryte internasjonal lov.

Les også: Er Identitærbevegelsen Europas førstelinjeforsvar?

Rykter og vage anklager

Artikkelen fortsetter med en rekke vage anklager i et åpenbart forsøk på å sverte Identitærbevegelsen. Selskapet som har leid ut skipet til de identitære skal angivelig tidligere ha tilbudt bevæpnede sikkerhetsvakter til rederier for å forhindre piratvirksomhet. Dagsavisen synes dette er nyhetsverdig og lar Jo Mulhall i Hope not hate slippe til med sin bekymring for at de identitære i følge rykter kan ha en bevæpnet sikkerhetsvakt ombord.

Australia som forbilde

Et interessant element som kommer frem i den ellers tendensiøs saken er at forbildet til Defend Europe er Australias håndtering av flyktninger og migranter:

– Det kom ingen migranter til Australia mer og dermed døde ingen. 4.000 døde fordi de prøvde å komme seg over havet. Det er enormt mange døde! Når det ikke er noen som plukker dem opp, er det heller ingen som kommer, sier Galant i et intervju over telefon med Dagsavisen.

Ekte Nyheter vil fortsette å følge situasjonen i Middelhavet og Identitærbevegelsen tett.

ektenyheter