Det dreier seg om små endringer av ObamaCare, men alikevel stemte John McCain, som nylig er operert for hjernekreft, mot forslaget.

Den såkalte «skinny repeal» gikk ikke gjennom da avstemningen endte med 51-49, der 3 Republikanere – Susan Collins, John McCain og Lisa Murkowski – stemte mot sammen med alle Demokratene.

En av flere avstemninger

Det har vært en rekke avstemninger rundt avviklingen og erstatningen av ObamaCare.

Først var det en seier for  Trump og Republikanerne i representantenes hus, der de stemte for å ha samtaler og videre voteringer om det.

Denne gangen var det en avstemning om en såkalt «skinny repeal», det vil si mindre endringer av ObamaCare. Det gikk ut på å fjerne kravene for bedrifter med 50 eller flere ansatte å gi 95% av de ansatte helseforsikring. Den andre delen som skulle rulles tilbake var 2,3% skatt på produsenter av medisinsk utstyr for å finansiere helsesubsidier.

Det har før vært flere runder med større endringer som også har blitt nedstemt.

Frustrerte Republikanere

Etter Republikanernes representanters møte fredag morgen, kalte lovmakerne senates nederlag «ekstremt skuffende», der de nevner at de greide å komme med forslaget i mai etter å ha kommet over uenigheter mellom moderate og konservative.

Sviker?

Ifølge Jack Posobiec på Twitter, var det vitner som hørte John McCain le og si til Demokratene «La oss se gjøre Amerika stort igjen nå!»

Venstresiden feirer

Den venstreorienterte Facebook-siden «Occupy Democrats» feirer nederlaget:

 

ektenyheter