Hjem Fra Arkivet Kripos prioriterer sinna innlegg

Kripos prioriterer sinna innlegg

1946

Kripos har startet en kampanje som de kaller Sommerfuglpatruljen. De oppfordrer folk til å bli angivere og melde fra om «sinna innlegg.» Samtidig oppfordrer de til å faktasjekke sine innlegg.

Vi skal ikke gjøre for mye ut av dette da kampanjen ser ut til å være mer en holdningskampanje og oppfordring til nett-hygiene, og faktasjekk har jo aldri skadet noen. Like fullt har den enkelte trekk som bør vekke bekymring.

Skal det ikke være lov å være sint på nett lenger? Det høres vitterlig ut som en innskrenkning av ytringsfriheten. En angiverkultur er også noe vi helst forbinder med regimer vi ikke ønsker å sammenligne oss med slik som Sovjetunionen og Øst-Tyskland under kommunismen. Begrepet «politisk korrekthet» ble oppfunnet av massemorderen og diktatoren Mao, for å tie i hjel politisk dissens. Sett i lys av en slik forhistorie, og vel vitende om at begrepet «falske nyheter» i de vanlige mediene nesten er ensbetydende med fakta de venstre-ekstreme ikke liker, gir det denne kampanjen en litt mørkere undertone.

ektenyheter