Alt-Right symbolet Frosken Pepe har siden startet av den amerikanske nominasjonsvalget skapt forferdelse og fremprovosert overreaksjoner fra sosialister og cuckservative. Nå står kunstverden for tur når den norske kunstneren Lilith Keogh arrangerer verdens første Pepe-kunstutstilling i Norge i Oslo 24-27 august.

Utstillingen heter “That´s One Small Step for a Frog“ og skal blant annet inneholde tegninger av Pepe som tematiserer en angivelig politivoldepisode i Frankrike og Pepe som ridder, hvor han redder hvite nakne kvinner fra en muslimsk drage.

Keogh skriver på sin Facebook-profil at tegneutstilling har motiver som er direkte inspirert av meme-universet til Alt-Right-bevegelsen. Keogh deltar også aktivt på Twitter og ser ikke ut til å være nevneverdig bekymret for å komme med kontroversielle utspill. Under en tweet med et meme hvor Peppe har formen av en kvinne som setter av en bombe i Groruddalen.

Historien bak Frosken Pepe

Frosken Pepe (engelsk Pepe the Frog) er et internett-meme som stammer fra tegneserien Boy’s Club #1. laget av Matt Furie. Pepe er ofte portrettert som en grønn antropomorfisk frosk. Den har et froskeaktig ansikt og en menneskelig kropp. Utgangspunktet til Boy’s Club #1 var et zine som Furie lagde i Microsoft Paint med Playtime ifølge creators.vice.com. Han lastet opp tegneserien i en serie blogginnlegg på Myspace i 2005. I tegneserien ble Pepe funnet urinerende med buksene trukket ned til hans ankler og frasen, «Feels good man» var hans begrunnelse. Froskens popularitet vokste stadig på Myspace og spredde seg til Gaia Online og 4chan i løpet av 2008, og Pepe ble en av de mest populære memene brukt på Tumblr i 2015.

I løpet av den amerikanske presidentvalgkampen i 2016, tok den hurtig voksende Alt-Right-bevegelsen symbolet til seg og lagde ulike varianter til å trolle diverse motstandere av Donald Trumps kandidatur. Trump skapte selv kontrovers når han tweetet et bilde av seg selv fremstilt som Pepe 13. oktober 2015.

ektenyheter