Foto: Gabriel Chabo, 31 (Privat)

Hundeeier angrepet og fikk knust kneskålen av somalisk asylsøker som mente hundene hennes var «urene». Mann banket opp av syrere fordi de mente han var homofil.

Østerrike: Offeret, som bare ble kalt Ingrid T., beskrev hvordan hun snakket med naboer ved porten til hagen hennes, sammen med hunder – hennes døve, nesten blinde, trebenede Collie-blanding «satt fredelig» sammen med den 10 måneder gamle «Poco». Da så hun «en pen, tilslørt kvinne nærmer seg sakte.» skriver Breitbart.

«Jeg visste at noen fra disse landene ikke likte hunder, så jeg gikk til Poco og ville holde han tilbake», sa 54-åringen til Krone fra sykesengen i det østerrikske hovedstaden.
Den 18 år gamle somalieren sa: «Disse dyrene er urene», husket Ingrid, og hun sier at angriperen så «tok tak i meg, snurret meg rund rundt og klorte meg» helt til begge datt på bakken.

Det tok innsatsen til tre menn for å få asylsøkeren vekk fra den østerrikske hundeieren, som sa til Krone at angrepet gjorde at hun ikke greide å føle benene sine.
Ansatte hos Willheilminen sykehus måtte operere Ingrid to ganger, der kneet hadde blitt knust i angrepet, som krevde en kunstig kneprotese.

Les også: Rapport: Kristne, homofile og kvinner flykter fra asylleirene i Tyskland.

Antatt homofil angrepet av syrere

Sverige: Denne fredagen skriver Expressen at Gabriel Chabo (31) var med sin svåger på et erend i Södertälje. Plutselig kom det en gruppe menn som truet og mishandlet han stygt.

– Jeg tenkte bare at jeg ikke ville dø, sa Gabriel Chabo.

Ved tolvtiden denne fredagen var Gabriel Chabo med sin svåger som skulle gjøre et ærend i Södertälje. Når han hadde gått ut av bilen for å trekke litt luft kommer plutselig en gruppe ukjente menn bort til han, og forteller han. De opptrer aggressivt truende og kaller han for «homsejævel» (Gabriel Chabo).

De sa «Om du skal bo i Södertälje skal du betale penger, siden du er homse», sier han.
Jeg sa «Nei, jeg er straight, kan dere la meg være i fred».

Han fortalte videre at mannen begynte å sparke og slå han med en metallgjenstand. Han sier også at gjerningsmennene dunket hodet hans inn i en bildør flere ganger.

– Jeg tenkte bare på at jeg ikke ville dø. Jeg så hele livet mit gå forbi i på ett sekund.

Ingen mistenkte

«Så langt har vi ingen mistenkte gjerningsmenn», sier Peter Lindberg, stasjonssjef i Södertälje.

Siden Gabril Chabo oppga at han tror angrepet dreide seg om angrep pga. homoseksualitet, kan gjerningen bli utredet som hatkriminalitet. Om det blir slik eller ikke blir avgjort på mandag.

Taust fra Antirasistisk Senter

Som ved andre tilfeller av hatkriminalitet mot europeere vi har omtalt tidligere er det også nå taust fra Antirasistisk Senter.

ektenyheter