EU-landene vurderer tiltak som vil tillate dem å midlertidig hindre folk i å ta ut penger i tilfelle det er masseuttak (Bank Run), står det i et EU-dokument som ble avslørt av Reuters.

Beslutningen er ment å redde utlånere som feiler eller vil feile, men kritikere sier at det kan skremme folk til å ta ut etter de første ryktene om at banken er i trøbbel.

Forslaget, som har vært under arbeid siden begynnelsen av dette året, har kommet 2 måneder etter at det var masseuttak av innskudd hos Banco Popular som førte til en kollaps av den Spanske utlåneren.

Det kom også midt i i en strid mellom europeiske land om hvordan de skal takle banker som er i trøbbel, omtrent et tiår etter finanskrisen som førte til at den Europeiske Sentralbanken (ECB) trykket millarder av Euro for å forsinke problemene.

Å gi tilsynsfolk makten til å midlertidig fryse bankkontoer for å hjelpe utlånere er «en fornuftig mulighet», stod det i et skriv som var forberedt av det estiske presidentskapet i EU, der de la til at de vet at medlemslandene var splittet om problemet.

Her er en propagandavideo fra sentralbanken. De portretterer inflasjonen som et fælt monster, men forklarer aldri hvor monsteret kommer fra:

ektenyheter