Alliansen stiller for første gang til Stortingsvalg i 2017. Det er et nytt parti, med kun ett medlem, partilederen Hans Lysglimt Johansen. Partiet ble stiftet i kjølvannet av at Lysglimt ble kjent som Norges fremste Donald Trump-tilhenger. Lysglimt har ved flere anledninger beskrevet Alliansen som «nasjonalisme med et smil.»

Hovedsak: Norge ut av EØS

Alliansen har kun én eneste sak som er felles, nemlig at de vil ha en folkeavstemning om EØS, hvor de ønsker at Norge skal melde seg ut. I alle andre saker er kandidatene fristilte. Som eneste medlem og partileder har Lysglimt håndplukket og invitert alle kandidatene som stiller.

Venstresidens drømmekandidat

Alliansen startet som et spennende tilskudd til partifloraen, og var ment å være en bred folkebevegelse, fra alle sider av det politiske spekteret med kun EØS-saken til felles. Etter en rekke useriøse utspill fra partilederen har det derimot blitt klart at Alliansen ikke kommer til å ha noen sjanse i valget.

Dersom vi hadde trodd på konspirasjonsteorier — hvilket vi ikke gjør — ville vi trodd at Lysglimt var plantet av venstresidesiden for å sverte høyresiden. Lysglimt har utvist en unik evne til å sabotere sitt eget parti. Som en sosialist på Twitter kommenterte det: «Selv skulle jeg gjerne sett at Lysglimt meldte seg inn i Frp og ble leder der.»

Oppsummering

Alliansen er det minst seriøse partiet i den alternative partifloraen i 2017-valget. Vi forventer at dette er første og siste gang Alliansen stiller til valg i Norge. Dersom EØS-motstand er din viktigste sak er det flere mer seriøse partier å velge mellom som er motstandere av EØS, deriblant Rødt, Partiet De Kristne og Liberalistene.

PS: Ekte Nyheter er ikke kjøpt og betalt av verken Frimurerne, Bilderberger-gruppen, homomafiaen eller Israel-lobbyen, dersom noen skulle lure på det.

 

Tidligere partipresentasjoner

Rødt

 

ektenyheter