Fremtredende «brexiteers» enige om å ha en «myk overgang» som gjør at Storbritania ikke får grensene sine tilbake før om 5 år.

Kabinettet har blitt enige om å ha en «myk landing»-overgang fra EU som vil sørge for at fri flyt av mennesker vil fortsette helt til 2022.

En kilde i myndighetene fortalte Daily Mail at «Remainers» (de som vil bli i EU, journ. anm.) har erklært seier i deres kamp for en lengre overgansperiode, til tross for frykten for at en overgangen blir lang for å få tilbake Storbritanias grenser.

Kilden hevder at ledende «Brexiteers» som Liam Fox, Boris Johnson og Michael Gove nå har blitt med på ideen om en betydelig «implementasjonsfase» etter Storbritania forlater EU i 2019 for å gi bedrifter og myndigheter tid til å tilpasse seg forlatelsen av EU.

I bytte mot dette har «Remainers» som Philip Hammond og Amber Rudd aksetert ideen om at Storbritania vil forlate tollunionen og det indre markedet.

ektenyheter