Venstreekstrem lederfigur vil staffe folk for å trykke «liker»

VIL HA ET TOTALITÆRT SAMFUNN: Den venstreekstreme lederfiguren Rune Berglund Steen i den kontroversielle organisasjonen «Antirasistisk Senter» har kommet med nye kontroversielle uttalelser om hvordan han ønsker å begrense folks ytringsfrihet. FOTO: Wikipedia.

En lederfigur i den kontroversielle venstreekstreme organisasjonen «Antirasistisk Senter» ønsker å gjøre det straffbart å trykke liker på innlegg i sosiale medier som de venstreekstreme ikke er enige med. De får støtte fra den totalitære kommunistiske organisasjonen «Sosialistisk Ungdom» (SU). 

NRK melder at den venstreekstreme lederfiguren Rune Berglund Steen ønsker å straffe folk som trykker på innlegg venstreekstreme ikke liker. I venstreekstreme miljøer omtales ytringer som ikke er i tråd med deres overbevisninger og ideologiske direktiver som «hatefulle ytringer».

Den venstreekstreme lederfiguren Rune Berglund Steen forteller til NRK at han er vitne til mange såkalte «hatefulle ytringer».

– Vi ser mange innlegg som kunne blitt straffeforfulgt, og det er heller ikke mange på folk som «liker» disse innleggene, sier den venstreekstreme lederfiguren til NRK.

Støtte fra kommunister

Også den kommunistiske organisasjonen «Sosialistisk Ungdom (SU)» ønsker å gjøre ytringer som den totalitære venstresiden ikke liker straffbare.

– I verste fall kan dette sees på som en oppfordring til vold, men det skal være grov ærekrenkelser om det skal få en alvorlig straff, sier venstreekstreme Andrea Sjøvoll til NRK. Hva denne setningen betyr er ikke helt godt å si. Men det kan oppfattes som en støtteerklæring til den venstreekstreme organisasjonen «Antirasistisk Senter».

Kontroversiell advokat er enig

Advokat Jon Wessel-Aas har tidligere hjulpet kjente venstreekstreme i Norge med å saksøke og personforfølge meningsmotstandere. Blant klientene til Wessel-Aas finner vi den venstreekstreme mannen som kastet glovarm kaffe på folk under et intervju med TV2.

Wesse-Aas støtter tankegangen til de venstreekstreme organisasjonene «Antirasistisk Senter» og «Sosialistisk Ungdom (SU)».

– Man kan se for seg situasjoner hvor folk blir holdt ansvarlig for medvirkning til en straffbar ytring hvis man trykker «liker», sier Wessel-Aas til NRK.

Kripos er uenige

Kripos opplyser til NRK at de ikke er helt enige med ønskene til den venstreekstreme lederen Rune Berglund Steen i «Antirasistisk Senter». Til NRK opplyser Kriops at de gjennom sin nettpatrulje på Facebook har sett at det i første rekke er ytringer gjennom videoer, tekster, delinger og kommentarer som rammes av lovverket, ikke «likes».

– Hvis hatet ble rettet mot en av de fire gruppene som har et særlig vern i straffeloven paragragraf 185, så måtte man også bevise at «likingen» hadde hatefull motivasjon, opplyser kommunikasjonsrådgived Axel Wilhelm Due i Kripos til NRK.

Hvem som skal bedømme hva som er «hatefullt», og hvor den nye grensen for ytringsfriheten skal gå, opplyses det ikke om.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Ben Dover

  PK svada = Rune Berglund Steen

 • DrD .

  Det er på tide at den venstreekstreme Rune Berglund Steen blir lokket til å klikke like på noe; for så å redigere innlegget i etterkant med påfølgende politianmeldelse og medieomtale av hans like av ekstreme (hvis man kan bli mer ekstrem enn han er nå) meninger.
  Noen er for dumme til å skjønne hvordan internett fungerer; andre er for dumme til å skjønne at de må holde kjeft og ikke vise at de ikke skjønner noe.

 • densensurerte

  Eneste måten å motarbeide totalitære tendenser i stater, er å ha null respekt for lover som begrenser folks rett til å ytre seg.
  Men så kommer vi til et paradoks: Hva med dem som vil nekte andre sin egen rett til å ytre seg? Skal det være lov?
  For ett år siden ville jeg sagt ja – og jeg sa og skrev ja.
  Jeg var kompromissløs.
  Nå har jeg endret syn.

  Vi er i en sivilisatorisk krig.

  Sosialisme/kommunisme må forbys. Enhver som ytrer seg støttende for disse retningene, må og skal straffes.
  Islam må forbys. Og enhver som enten støtter eller er medlem av en islambasert organisasjon, bør, må og skal straffes.
  Norges religion skal være kristendommen og politisk sett skal nasjonen være kjemisk renset for venstreorientert tankesett.

  • Lone Wolf

   Enig, men også jøder og jesuitter må også forbys i Norge, slik jødeparagrafen i grunnloven sier.

   Dvs slik skulle det ha vært og slik burde det være, nå er det alt for sent.
   Norge er historie, bare navnet er igjen, og om denne utviklingen fortsetter så er vi også snart historie.

   • Fittja te PK

    Du ER historie Lone Wolf

    • Nordpolen

     Det kan hende vi alle er snart, hvis ikke flere våkner opp litt brennkvikt..

   • Nordpolen

    Vet du hva bakgrunnen var for at vi fikk jøde og jesuittparagrafen i grunnloven vår?

    Jeg mener, de tok det vel ikke helt ut av det blå liksom? De må jo ha basert avgjørelsen på noe. Og jeg lurer på hva det var. Hadde vært fint å vite.

    Har et spørsmål til: Tror du det forbudet var basert på å nekte adgang til de såkalte “falske jødene”, de som Jesus snakker om i Åpenbaringboken? “De som kaller seg jøder, men som ikke er det”?

    • Tor Gustavsen

     Grunnen var antagelig at de ikke ville ha noen konkurrerende religion til landet.
     Ellers var grunnen til at islam ikke var nevnt at en ikke behøvde lover mot dette fordi det var helt selvfølgelig at dette ble jaget hjem til helvete uansett.

    • Lone Wolf

     Jeg vet hva bakgrunnen er for at jøder og jesuitter ble stengt ute fra landet.
     Men det tragiske er at folk flest tror det ikke, og spesielt når det gjelder jødene så nekter folk flest å tro annet enn at alt er bare “konspirasjonsteorier”

     Jeg tror ikke at forbudet var basert på de falske jødene alene, for alle som kalles for jøder i dag er så vidt jeg vet falske jøder.

     Jeg vet at det bør noen hvite kristne i palestina og nen araberland i midøsten som muligens er etterkommere etter judah og benjamin stamme.
     De fleste er som sagt kristne, men noen er dessverre blitt muslimer

    • Psilly

     Den evangelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De Indvaanere, der bekjende seg til den, ere forpligtede til at opdrage sine Børn i samme. Jesuitter og Munkeordener maae ikke taales. Jøder ere fremdeles udelukkede fra Adgang til Riget.

     Paragrafen blir ofte omtalt som rasisme-paragrafen eller jødeparagrafen (sikkert fordi jøder skriker så høyt hvis de føler seg forbigått), men ingen av disse er betegnelsene er strengt tatt korrekte. Etter min mening er religionsparagrafen et mer korrekt navn da jøder som konverterte (eller “konverterte”) til kristendommen uten problemer kunne flytte hit. Hadde menn med ryggrad skulle forfatte denne paragrafen på nytt ville den også forbudt islam, frimurere, scientologer m.fl.

   • Tor Gustavsen

    Ser ingen grunn til å forby noe som ikke er et problem, derimot ser jeg et stort behov for å forby negere og muslimer både her i landet og i hele Europa!

    • Lone Wolf

     Jøder og jesuitter er et mye større problem enn folk flest aner.

     Problemene med sosialister og muslimer er synlige problemer for alle som vil se.
     Men problemene med jøder og jesuitter er usynlig for de fleste.

     Som regel er det de usynlige problemene som er de farligste,

 • Tor Gustavsen

  Her er noe ganske interessant angående sosialistiske menn:
  https://www.frieord.no/vitenskap/studie-svake-menn-liker-sosialisme/

 • invernes

  Venstreekstrem lederfigur kan dra til helvete !

  • Feliciano

   Ja, disse anti-menneskelige kommunistene kan bare prøve. Da øker nok konfliktnivået betraktelig.

 • Patrick Ramon

  Får håpe disse kommunistene aldri får makt da, det holder med tåkefyrster som statsminister og gamle AKP-ml-ere som styrer msm.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!