Hver mandag henter vi fram en europeisk kunstskatt fra historiens mørke havdyp (denne gangen er vi på grunt vann). Her er Ukens Kunstperle #5!

Vi tar et kvantesprang framover i tid og følger europeisk slekt over Atlanteren.

Will Cotton er en nålevende New York basert kunstner, som maler fotorealistiske oljemalerier. Tematikken er lite variert. Det dreier seg om damer og godteri.

Will Cotton lager mye teite greier, men når det kommer til disse nakne damene som chiller på sukkerspinn-skyer, så glimter han til. Det er noe med den totalt avspente atmosfæren i nettopp dette motivet som drar en emosjonell paralell til fordums tiders storhet. Da de fleste av maleriene hans ligner fantasiløse mote-shoots, der modeller ruller rundt i en søle av sukkertøy, eller presenterer søtsaker på en reklameaktig måte, er disse nakne sukkerspinn-jentene, på sukkerspinn-skyer, så henslengte, og i ett med sine omgivelser, at det blir kunst av det.

Will Cotton, Cotton Candy Clouds, 2004, oil on linen, 75 x 100 inches

For kanskje er skillet mellom samtidskunst og klassisk kunst, bare en følelse. En følelse av komplett nytelse kontra avstand fra nytelse.

Cotton Candy Clouds oppmuntrer oss til å hige etter ekstasen, som er nettopp det all tidløs kunst gjør. Det er en sammenheng mellom det tidløse og det storslagne. For at noe skal være tidløst må det være komplett. Og hvordan føles det når alt er komplett? Det føles som å døse på en svevende rosa sky, flere hundre meter over jordskorpen.

ektenyheter