Ukens Kunstperle #5: Will Cotton, Cotton Candy Clouds, 2004

Hver mandag henter vi fram en europeisk kunstskatt fra historiens mørke havdyp (denne gangen er vi på grunt vann). Her er Ukens Kunstperle #5!

Vi tar et kvantesprang framover i tid og følger europeisk slekt over Atlanteren.

Will Cotton er en nålevende New York basert kunstner, som maler fotorealistiske oljemalerier. Tematikken er lite variert. Det dreier seg om damer og godteri.

Will Cotton lager mye teite greier, men når det kommer til disse nakne damene som chiller på sukkerspinn-skyer, så glimter han til. Det er noe med den totalt avspente atmosfæren i nettopp dette motivet som drar en emosjonell paralell til fordums tiders storhet. Da de fleste av maleriene hans ligner fantasiløse mote-shoots, der modeller ruller rundt i en søle av sukkertøy, eller presenterer søtsaker på en reklameaktig måte, er disse nakne sukkerspinn-jentene, på sukkerspinn-skyer, så henslengte, og i ett med sine omgivelser, at det blir kunst av det.

Will Cotton, Cotton Candy Clouds, 2004, oil on linen, 75 x 100 inches

For kanskje er skillet mellom samtidskunst og klassisk kunst, bare en følelse. En følelse av komplett nytelse kontra avstand fra nytelse.

Cotton Candy Clouds oppmuntrer oss til å hige etter ekstasen, som er nettopp det all tidløs kunst gjør. Det er en sammenheng mellom det tidløse og det storslagne. For at noe skal være tidløst må det være komplett. Og hvordan føles det når alt er komplett? Det føles som å døse på en svevende rosa sky, flere hundre meter over jordskorpen.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • invernes

  Sikkert digg å sveve over himmelen naken på rosa skyer, min frykt er at Erna og Grande skal klatre opp på min sky. :-0

  • Bottolf Olsen

   …eller at du ligger på en rosa sky med disse to lekkerbiskene. Men plutselig er de forvandlet til Erna & Trine!!!!:o

   • invernes

    Ja der traff du spikeren på hodet 🙂

 • Bottolf Olsen

  Elsker disse kunst-artiklene til EN. Fint avbrekk fra all islamist terrordritt. Også tenker jeg på at islamister hater billedkunst. Da nyter jeg kunsten ekstra godt;-)

 • Unni uten bunni

  Vel, er disse artiklene strengt tatt liv laga?

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!