Hvis du er forelder til et barn som ser YouTube på sin iPad eller PC, les videre. I den siste tiden har det dukket opp mystiske og ekle YouTube-videoer med kjente figurer som Mikke Mus, Minions, Elsa og Spiderman. Disse ser ut til å ligne i tittel og bilde på kjente tullevideoer produsert for barn, slik at de blander seg med disse videoene, og barna kan se disse ved et uhell.

Ved første øyekast ser kanalen hyggelig ut, men videoene inneholder perverse og voldelige scener, der f.eks. Elsa og Spiderman drikker seg fulle og slår seg i hodet med flasken så de blør.

 

 

YouTube-kanalene er ofte relatert til hverandre og inneholder mye av det samme.

Tatt inspirasjon fra «uskyldig» versjon:

Det har lenge vært mange som med stor suksess har ridd på Frost-bølgen og lagd sine egne show som involverer Elsa, Anna, Spider-Man osv.

Her er et eksempel på en relativt «uskyldig» versjon av en populær serie av «Webs & Tiaras»:

 

Vi mistenker at disse animasjonene, som ser masseproduserte ut i forskjellige sekvenser, er inspirert av disse samt leireanimasjoner og har til hensikt å blande seg med de «snille», originale videoene.

Fellesneveneren er at mange scener går igjen, og det ser nærmest satt sammen av en algoritme og pumpet ut på YouTube. Det som er enda mer skremmende, er antall visninger som har kommet opp i millioner.

Et screenshot fra en av videoene, der Spider-Man og Elsa i babyversjon drikker seg fulle på øl og slår seg så de blør

 

«Auto Play»-fare

Det advares derfor mot å ha på «auto play», dvs. automatisk avspillig av neste video. Siden disse kan havne i relaterte videoer er det en fare for at disse vil havne i spillelisten og automatisk spilles av. 

Disse scenene kan gjøre kraftig inntrykk på små barn.

Enda mer forstyrrende innhold

Det har også dukket opp forseggjorte leireanimasjoner av Elsa, Jokeren, Spider-Man osv. som utfører seksuelle handlinger og handlinger relatert til graviditet og fødsel. Samt å «lære» barn farger med å injisere sprøyter med farger i babyer og den gravide magen til Elsa. Dette er meget forstyrrende innhold, og ser ut til å være et tema som går igjen.

 

 

Her er en annen video som er så voldelig at vi ikke vil vise bildet. Så du kan se den her. Videoen går ut på at en gutt går etter andre jenter, og blir slått til blods på baken av Elsa og en annen dame.

Mystiske kommentarer

Det kan hende det er pga. asiatisk språk, men de som kommenterer med enkeltbokstaver og masse emojis.

Hvem står bak?

Det er uklart hvem som står bak disse videoene, men det virker til en viss grad profesjonelt. Videoene er til dels automatisert men mange ser ut til å være lagd fra bunnen av.

For oss virker dette som noe litt mer enn noen tenåringer som har smakløs humor, siden videoene produseres i dette omfanget og til tider med profesjonalitet (leirevideoer).

 

ektenyheter