En kjent islamist og et uskyldig offer skal være døde og tre politifolk er skadde etter en gisselsituasjon i Melbourne, Australia mandag kveld lokal tid. Gjerningsmannen, Yacqub Khayre, skal ha ringt en lokal radiostasjon og sagt at “dette er for IS, dette er for al-Qaida”. Politiet etterforsker forbindelse til terror og IS skal ha tatt på seg ansvaret for angrepet.

Foto: Julian Smith. Den antatte gjerningsmannen (til høyre) Yacqub Khayre, kjent islamist.

Australsk politi bekrefter overfor ABC at det etterforskes som terrorisme, og at de kjenner til angriperen fra en tidligere etterforskning. Khayre ble i 2009 siktet, men frifunnet for terrorplaner mot en militærbase i Australia.

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)

ektenyheter