Mulig hevnangrep i London: Flere muslimer kjørt ned utenfor Finsbury-moskéen natt til i dag.

En hvite mann i varebil pløyde inn i en folkemengde på ca 10 mennesker utenfor moskèen og skal ha skreket “Jeg vil drepe alle muslimer!” da han ble pågrepet av sivile før politiet kom til. En skal være omkommet og 10 er skadet. Alle ofrene er muslimer.

Statsminister Theresa May kaller i dag hendelsen et «potensielt terrorangrep». Da gjerningsmannen ble tatt skal han ha sagt: «Jeg ville gjort det igjen, jeg ville gjort det igjen» med en irsk aksent.

https://www.youtube.com/watch?v=cAdxWESUoIs&feature=youtu.be

 

Hevnangrep mot muslimer er hva myndighetene frykter mest av alt. Document.no påpeker at:

Selv om det skulle vise seg at Finsbury-moske-terroristen var utilregnelig, vil virkningen være den samme: Europa har sett et alvorlig tilfelle av motvold. Det er ingenting myndighetene frykter mer.

Uansett hva som måtte komme frem: Muslimer oppfatter det som terror, og ikke bare muslimer i Storbritannia, men hele ummahen, som nå er inne i slutten av ramadan.

Ekstremist-moské

Tommy Robinson tok til Twitter i natt og minnet om at Finsbury-moskeen har vært et arnested for jihadister i årevis, uten at myndighetene grep inn.

Robinson har rett i at Finsbury Park moskèen i årevis har vært kjent som en ekstremist-moské og et vært et tilholdssted for islamister. Fra 1997 til 2003 ble den ledet av den internasjonalt beryktede hatpredikanten Abu Hamza, som i 2006 ble dømt til syv års fengsel for planlegging av mord og oppfordring til rasehat.

ektenyheter