Morgenbladets spaltist Mohamed Abdi – en løgner og rasist?

Alle vet at barn gjerne lyver for å gjøre seg selv mer interessante. Morgenbladets spaltist Mohamed Abdi gjør det samme.

Den 16. juni tømte spaltist Mohamed Abdi en av sine mange retoriske skyllebøtter på redaksjonell spalteplass i Morgenbladet. Blant de sedvanlige løse beskyldningene om angivelig rasisme, stakkars minoriteter og stakkars meg, finner vi noe som åpenbart er svært tungt å fordøye for Abdi. Nemlig at Identitærbevegelsens leder i Østerrike, Martin Sellner, fikk holde en kort tale på Eldorado bokhandel i Oslo den 27. mai.

Eksplisitte løgner

Abdi hevder i sin kronikk i Morgenbladet at «Bevegelsen (Génération Identitaire red. anm) reproduserer klassiske høyreekstreme standpunkter som hat mot etniske minoriteter, rasisme, etnisk segregering og etnonasjonalisme. I dag er jødehatet skiftet ut med konspiratorisk muslimhat.»

Vel, for det første står ikke Génération Identitaire for noe hat mot etniske minoriteter. Abdi har ikke noe reelt grunnlag for å hevde dette. Génération Identitaire ønsker derimot å ikke fylle Europa med folk som detonerer bomber på tenåringskonsert i Manchester, kjører lastebil gjennom folkemengder i Nice, antaster tyske kvinner i tusentall under nyttårsfeiringer, eller bedriver organiserte seksuelle overgrep mot et tusentall britiske ungjenter – som i Rotherham.

Les også: Identitærbevegelsen med folkefinansieringssuksess – fikk inn over 50 000 Euro for å stoppe menneskesmuglere

Å ville stoppe en negativ utvikling som skyldes masseinnvandring av mennesker fra primitive kulturer og mislykkede samfunn er ikke det samme som hat mot minoriteter, Abdi. Det er kort og godt sunt bergingsvett.

Når Abdi videre forsøker å vifte med det utslitte rasisme-kortet sitt, med å beskylde Génération Identitaire for «rasisme», «etnisk segregering» og «etnonasjonalisme», gjør ikke det kronikken hans særlig bedre. Snarere tvert imot. Génération Identitaire fremmer etnopluralisme, som er det motsatte av rasisme. Ett av deres slagord er «0% rasisme, 100% identitær». Men dette ser ut til å ha gått Abdi hus forbi. Eller det passer vel ikke inn i de ønskelige narrativene hans.

Teksten fortsetter under bildet:

UTSATT FOR BESKYLDNINGER: Génération Identitaire, på norsk kalt Identitærbevegelsen, blir utsatt or grove beskyldninger fra Morgenbladets spaltist Mohamed Abdi. Foto: Génération Identitaire

Génération Identitaire har heller aldri hatt noe med jødehat å gjøre. Slike påstander viser bare hvor langt ned Mohamed Abdi er villig til å synke i den hensikt å spre løgner, fordommer og hatpropaganda mot folk han er uenig med.

Abdi hevder også at Martin Sellners visitt til Oslo skapte stor debatt senere. Noe som heller ikke stemmer helt. Rundt 50-60 venstreekstreme figurer protesterte høylytt over at noen andre enn dem selv fikk benytte seg av ytringsfriheten i Norge. Sånt er ikke en stor debatt. Om noe er det bare et lite hylekor som synger sine vanlige klagesanger.

Dramatisering

Abdi prøver seg i kronikken sin med å spre usanne påstander om at Génération Identitaire angivelig forsøker å sabotere organisasjoner. Blant disse organisasjonene som angivelig blir forsøkt sabotert finner vi Leger Uten Grenser.

Abdi skriver: «Ifølge den antirasistiske britiske organisasjonen Hope Not Hate driver «de identitære» en innsamlingsaksjon for å sabotere organisasjoner (blant annet Leger Uten Grenser) som driver livreddende arbeid i Middelhavet. De ødelegger også for lokale kystvakters arbeid.»

Den eneste kilden Abdi har for denne usanne påstanden er at et venstreradikalt hylekor i Storbritannia mener ting må være slik. Uten noen videre begrunnelse eller noen beviser. Tilsynelatende uvesentlige detaljer som dokumentasjon og bevis er åpenbart ikke så viktig, så lenge Abdi får spre de skitne løgnene sine om folk han hater.

Abdi hevder også at Martin Sellner angivelig er en «høyreekstremist som er involvert i sabotasjeaksjoner som kan koste ytterlige menneskeliv.»

Hvis Abdi sikter til episoden hvor Génération Identitaire padlet en liten gummibåt bortenfor et skip som driver ulovlig menneskesmugling fra Libya til Europa, lyste opp med et bluss og viste en plakat med påskriften «Stopp Ulovlig Innvandring», så må dette være tidenes overdramatisering fra Abdi.

Mohamed Abdi, en rasist?

Med tilsynelatende eget klippekort i venstrevridde norske aviser får Mohamed Abdi fritt spillerom til å spre rasistiske fordommer om angivelig slemme hvite mennesker, som konstant undertrykker de stakkars vergeløse minoritetene. Minoriteter som selvsagt aldri kan gjøre noe galt, og som alltid må være hevet over enhver kritikk. Bare fordi de fortrinnsvis ikke er hvite eller vestlige.

I kronikk etter kronikk fremstiller Abdi vestlige land og vestlige mennesker på måter som ikke står særlig tilbake for retorikken til kjente svarte rasister som Kamau Kambon. En hardcore rasistisk afro-amerikansk professor, som gjentatte ganger åpent har tatt til orde for at «alle hvite mennesker må utryddes fra planetens overflate». Forskjellen er bare at Mohamed Abdi ikke sier dette rett ut. Enda. Det rasistiske hatet mot vestlige folkegrupper skinner likevel kraftig gjennom i Abdis tekster.

RASIST OG ISLAMIST: Malcolm X var en kjent rasistisk sort-makt-aktivist og islamist. FOTO: Wikimedia Commons

Kanskje aller tydeligst er Abdis lefling med rasistiske holdninger mot hvite når han skjønnmaler Malcolm X, som var en rasistisk svart-makt-forkjemper og islamist i USA på 1950- og 60-tallet. Malcolm X satt fengslet i sine yngre dager for tyveri og innbrudd, og ble muslim i fengsel. Når Abdi beskylder Génération Identitaire for «etnonasjonalisme» blir det litt merkelig at han selv samtidig skjønnmaler ikoner for voldelig svart nasjonalisme, som Malcolm X.

Et annet eksempel er hvordan Abdi fremhever Ta-Nehisi Coates i den samme kronikken i Morgenbladet som han skjønnmaler rasisten og islamisten Malcolm X, under overskriften «Den svarte kroppens skjørhet». Coates er kjent for å beskylde hvite mennesker for alt galt i verden. Særlig i Amerika, hvor Coates har kommet med uttalelser som at det ligger i det hvite Amerikas natur å drepe svarte, bare fordi de er svarte. Retorikken til Coates er mye brukt i sort-makt-miljøer i USA.

Falske nyheter

Venstrevridde norske medier går aldri av veien for å presentere løgner som sannheter. Se gjerne den kjente romkvinnesaken til NRK. Men for å unngå å bli tatt med buksene nede har de venstrevridde mediene nå begynt å overlate det mest direkte bløffmakeriet til eksterne skribenter. Noe Morgenbladet, VG og Aftenposten har gjort med å slippe til demagoger som Mohamed Abdi.

Slik sett kan de venstrevridde mediene benytte et lite smutthull i presseetikken. Nemlig med at stoffet som presenteres av de eksterne skribentene må regnes som meningsinnhold og ytringer. Noe som har en langt høyere terskel for feil og mangler enn vanlig redaksjonelt stoff. Selv om også meningsinnhold av og til felles i PFU.

Hvorvidt Morgenbladets redaktør Anna B. Jensen hadde rotet bort Vær Varsom-plakaten sin da hun valgte å publisere den her omtalte kronikken vites ikke.

 

 

 

 

 

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • invernes

  Alle som innehar navnet Mohamed eller Muhammed er løgnere og oppholder seg ulovlig i Norge.

  • Unni uten bunni

   Ikke Muhammed Grøttum Westgaard.
   – det er min far, 6.generasjon trønder

   • invernes

    Itj hain nei 🙂

  • Tor Gustavsen

   Alle negere og muslimer som er i Norge er her ulovlig.

 • PK svada

  Muhammedismen har som mål å utrydde alle vantro og opprette et verdenskalifat.
  Nå er det Europa som står for tur, og selvsagt vet vi på hvilken side vedkommende står.

 • Feliciano

  Hvite europeere er faktiskt de mest tolerante menneskene, generelt sett, på moder jord. Fakta! Kanskje litt for tolerante, så at det grenser mot dumsnillhet?

  • Unni uten bunni

   Dumsnillhet, naivitet, idioti, selvmordskandidater
   – kjært navn har mange barn

 • Lone Wolf

  At man kritiserer jøder, muslimer, sosialister eller noen andre for det de gjør, eller kritiserer deres ideologi eller lære, betyr ikke at vi hater dem.

  Men når noen beskylder andre for noe de beviselig ikke har gjort, og prøver å utnytte dette for å skaffe seg selv fordeler. Da snakker vi om hat.

  • PK svada

   Veldig bra ulven 🙂

   • Unni uten bunni

    Nå må ikke du òg ende opp som en Lone Wolf groupie :/

 • Bottolf Olsen

  Apropos løgnere og….landsforrædere. En av Norges farligste menn, Jan Egeland, sier nylig i et intervju:

  Sitat:
  “Egeland påpeker at selv om flyktninger ikke lenger kommer til Norge i et stort antall, betyr det ikke at krisen er over.
  – Flyktningkrisene fortsetter å utspille seg på den andre siden av våre europeiske murer. Norge mottok 3.460 asylsøkere i fjor.”

  Jeg, Bottolf Olsen, svarer: -og det er jadden meg 3.460 tusen FOR MANGE!!!

  • Lone Wolf

   Det har aldri vært noen reell flyktningekrise, bortsett fra kristne i midtøsten og Afrika, og hvite sørafrikanere.
   Men disse reelle flyktningene bryr Egeland seg ikke om.

   Dette sier jo noe om hvilken person Jan Egeland er, for han bryr seg ikke om mennesker, men snakker bare om denne skapte “flyktningekrisen” som han selv har vært med å skape for å fremme en politisk agenda som han selv har fordel av.

   • Bottolf Olsen

    Enig. Jan Egeland burde helst fengsles, dømmes og henges som quisling. I hvert fall gis husarrest og taleforbud i media. En meget farlig mann!

    • Tor Gustavsen

     Hva er galt ved å å dømme slike til døden og skyte de på Akershus festning da, slik de gjorde med andre landssvikere som Quisling for eksempel?

     • Bottolf Olsen

      Ikke galt, men rett! Skytes eller henges, ett fett.

     • Tor Gustavsen

      Tja, tau kan en jo bruke flere ganger uten ekstra kostnad, og det er jo en bra ting.

 • Lone Wolf

  Nå kan det jo hende at Jan Egeland snart får rett, for vi blir nok alle “flyktninger” snart, dvs de som overlever 3 verdenskrig, som nå er i ferd med å utvikle seg i Syria.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/russia-shoot-down-all-flying-objects-in-syria-us-regime-warplane-isis-terror-a7797101.html

 • PK svada

  Selve fundamentet i islam er jo rasisme.

  • Bottolf Olsen

   Mer enn det. Vi snakker hat. Blodtørst og morderisk hat!!

 • Tor Gustavsen

  Her er det jo media som sviker landet ved å formidle det uønskede og ulovlige innvandrere sier og mener om oss.
  Hva disse mener om oss er helt uten betydning så lenge de mener det i sitt hjemland, og her i landet skal de jo ikke være.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!