Listhaug ble kalt ‘’Jævla rasistkjerring’’ av en Ap-politiker som svar på et Facebook-innlegg angående innvandring. Bystyrepolitiker Gjermund O. Bjørndahl har i etterkant kommentert på at dette er noe han ikke angrer på.

Ap-politikeren forsvarer uttalelsen sin med å si at dette er noe Listhaug må tåle når hun fremmer rasisme i Norge.

Dette er ikke første gangen Listhaug har blitt utsatt for mobbelignende kritikk som ikke har hatt noe argumenterende grunnlag. Første mai ble også Listhaug kalt kjerring av AUF-lederen. ‘’Kast kjerringa på hue ut av regjeringa’’ sa AUF-leder Mani Hussaini ved sin tale i Melhus første mai. Mani Hussaini beklaget senere uttalelsen sin.

Uakseptabel oppførsel

Listhaugs politiske rådgiver, Espen Teigen har fått mulighet til å kommentere på denne saken. Espen Teigen har gjort det klart at denne typen oppførsel er fullstendig uakseptabel, og vil anbefale Ap å sende han på et kurs hvor de lærer grunnleggende folkeskikk. Dette er ikke noen overraskende kommentar med tanke på at de politikerne vi velger inn for å representere oss skal oppføre seg med normal etikk og ikke oppfordre til å mobbe de som har en annen mening enn de selv.

Mobbekultur

Dette er dessverre en realitet som ofte viser seg fra venstresiden hvor de stempler uenigheter med rasistkortet, dette gjør at den virkelige betydningen av ‘’rasist’’ blir vannet ut til noe som egentlig ikke har noen særlig betydning. Dette gjør situasjonen veldig trist hvis noen faktisk opplever rasisme.

I tillegg så polariserer det de forskjellige politiske sidene, noe som gjør at vi har en situasjon hvor den ene siden ikke prøver å forstå den andre. Hvorfor skal du forstå rasister? Dette gir en mentalitet som gjør at folk ikke prøver å forstå den andre siden av argumentet, og får vi en situasjon hvor vi ikke kan jobbe sammen.

Tror virkelig Ap-politikeren at Listhaug er en rasist, tror han Listhaug vil ha en mer restriktiv innvandringspolitikk fordi hun hater innvandrere og ikke på grunn av økonomiske og sosiale grunner?

ektenyheter