I en spesilet rar sak på Dagbladet.no i dag angriper John Færseth og Ralf Lofstad Identitærbevegelsen og Scandza Forum sin konferanse «Globalism vs. The Ethnostate» som avholdes i Oslo i morgen.

Med krigsoverskrifter gjengir Dagbladet at konferansen blant annet fokuserer på det demografiske faktumet at hvite er i ferd med å bli i mindretall i blant annet USA, Storbritannia og Norge. Artikkelen tar ikke tak i denne problemstillingen, men gjør et retorisk grep hvor de prøver å knytte arrangøren av konferansen, og enkelte talere, til Identitærbevegelsen (Génération Identitaire/ Identitäre Bewegung). Siden arrangørens ønske om å «erstatte multikulturalismen med en «etnopluralisme» der kulturer skal holdes adskilt og dyrke hver sin egenart» sammenfaller med Identitærbevegelsen, er altså Identitærbevegelsen og Scandza Forum det samme i artikkelforfatternes øyne.

Skjermdump Dagbladet.no fredag 30/6 lørdag kl 13.28

John Færseth og Ralf Lofstad har konsekvent valgt å benytte kilder som har en venstreekstrem agenda og sterkt venstreorienterte nettsteder uten å informere leseren om de åpenbare problemstillingene knyttet til dette. Dette er nesten å forvente av den arbeidssøkende frilansjournalisten Færseth, men vi forventer egentlig mer av Dagbladet-journalist Lofstad. Det journalistiske arbeidet skulle tilsi at dette var en kommentar eller kronikk, men den er publisert som en nyhetssak.

For de av våre leser som føler seg kallet oppfordrer vi til at man benytter funksjonen «Rapporter om feil i artikkelen» og påpeker de mest åpenbare feilene.

Ekte Nyheter er ikke kjent med Scandza Forum, men følger Identitærbevegelsen nøye.