Identitærbevegelsen har på tre uker samlet inn over 50 000 Euro (473 000NOK) til sitt «Defend Europe«-prosjekt. Pengene vil bli brukt til å utstyre og bemanne en båt for å ta opp kampen mot menneskesmuglere og NGO-er i Middelhavet.

Aktivister fra Identitærbevegelsen aksjonert for få uker siden mot skipet „AQUARIUS” fra NGO-en “SOS MEDITERRANE” for å hindre dem i å sette seil. I etterkant av aksjoner annonsere de at det kun var en test og at de ønsket å skalere opp.

Video fra Identitærbevegelsen sin aksjon ved haven i Catania i Italia.

Identitærbevegelsen sin aksjon mot NGO-trafikken i Middelhavet 12 mai fikk mye oppmerksomhet i Italia, Tyskland, og UK men på tross av den offentlige debatten om Siem Pilot sin skytteltrafikk i Middelhavet har ingen større norske medier omtalt saken foruten document.no som også har dekket temaet om samarbeidet mellom NGO-er og menneskesmuglere fyldig.

Støtte og kritikk fra uventet hold.

Frilansjournalisten Laura Southern dekket aksjonen mot NGO-trafikken med stor entusiasme og har i ettertid forsvart sin deltagelse.

 

Paul Joseph Watson valgte derimot å kritisere Identitærbevegelsen ved å kalle deres aksjon nytteløs og sa at aksjonistene var «Identitære SJWs». Ikke uventete kom en av lederne i Identitærbevegelsen, Martin Sellner, med et raskt tilsvar.

 

Ekte Nyheter følger Identitærbevegelsen og situasjonen i Middelhavet.