Fortsatt diskriminerende likestillingslov?

I dag skal innstillingen til ny Likestillings- og diskrimineringslov behandles. Mange har kjempet for å få en kjønnsnøytral lov. Trolig blir loven nå enda verre. Ny § 1: «Loven tar særlig sikte på å bedre kvinners og minoriteters stilling».

I dagens Likestillingslov er det allerede en klar favorisering av kvinner og tilsvarende diskriminering av menn. Dette framkommer allerede i dagens § 1 (Formålsparagrafen). Flere har kjempet i lang tid for å få til en kjønnsnøytral likestillingslov.

Etter over 30 år med kvinnefavorisering skulle vi tro at det nå var på tide med en virkelig likestillingslov – slik de andre nordiske landene har. Det virker ikke slik. I innstillingen til ny lov som behandles i dag, 12. juni, så vil formålsparagrafen faktisk utvide ulikheten til også å omfatte minoriteter.

Våre spørsmål er:

– Hvorfor en slik fortsatt diskriminering?

– Hvor er beslutningsgrunnlaget som viser at det fortsatt er behov for en slik favorisering og hvorfor utvides den?

– Vil denne loven virkelig hjelpe de 46.000 barna som i dag ikke ser pappaen sin en vanlig måned?

Ekte Nyheter kjemper for reell Likestilling. Ekte Nyheter kommer tilbake med mer om dette temaet og vil gå nærmere inn på årsakene og konsekvenser av dette.

 

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Lone Wolf

  Vi trenger ikke noen “likestillingslov”

  Det kun et ledd i sosialistenes og politikernes anstrengelser for å ødelegge familien.
  Og at den nå blir utvidet og for å gjelde såkalte “minoriteter” er en politisk agenda, for nå blir det også lettere for politikerne å selge oss og landet til islam.

  • invernes

   Helt og holdent enig 🙂

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!