På tross av at lederen av Frontex tidligere har påpekt at ulike NGO-er bidrar til å oppmuntre menneskesmuglerne og at den norske regjeringen vet at migrantene ikke har krav på beskyttelse, fortsetter norske skattebetalere å finansiere ferjetrafikken over Middelhavet. I dette kaoset fremstår nå Identitærbevegelsen med sine aksjoner mot menneskesmuglerne som Europas førstelinjeforsvar.

På samme måte som USA så på Storbritannia som førstelinje mot Nazi-Tyskland, og mange europeere ser på Israel som førstelinje mot et ekspansivt Islam, fremstår nå Identitærbevegelsen i stadig større grad som en avantgarde mot den fremmedkulturelle masseinnvandring over Middelhavet.

Historisk folkevandring

Vi er nå vitne til en av de største folkevandringene i menneskehetens historie. Ekte Nyheter rapporterte i februar at hemmeligstemplede dokumenter fra tyske sikkerhetsmyndigheter avslørte at seks millioner migranter søker å nå Europa fra landene rundt Middelhavet. Det var den tyske avisen Bild som har fått innsyn i tyske sikkerhetsmyndigheters prognoser for 2017. Ifølge avisen skal 5.95 millioner angivelig flyktninger i landene rundt Middelhavet søke en fremtid i Europa.

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) opplyser ifølge Göteborgs-Posten at over 45 000 migranter har tatt seg ulovlig til Italia over Middelhavet hittil i år. Dette er en 40 prosent økning fra samme periode i fjor. Blant de største gruppene som ankommer finner vi migranter fra land som Eritrea, Nigeria, Guinea, Elfenbenskysten og Bangladesh.

Migrasjonspresset er nå så sterkt at Italia har oppretter et fond på nesten to milliarder kroner som skal hjelpe afrikanske land til å kontrollere grensene sine bedre og redusere migrasjonen. Reuters melder at planen inkludere å

stepping up training of Libya’s coastguard and financing for the U.N. agencies for refugees (UNHCR) and migration (IOM) to improve dire conditions for migrants there.

«The strategic objective is to help (African countries) control their external borders and to stop departures,» Italy’s Foreign Minister Angelino Alfano said in Rome, announcing the 200 million-euro ($216 million) Italian fund.

Norges rolle

Den norske regjeringen og norske skattebetalere deltar også i de såkalte redningsoperasjonene i Middelhavet. Siden 2015 har regjeringen leid skipene «Siem Pilot» og «Peter Henry von Koss». Disse to skipene har alene hentet over 60 000 migranter ved Libyas kyst og fraktet dem i land i Europa. I april 2017 underskrev Justisdepartementet, i følge Document.no en kontrakt med Fosnavågrederiet Olympic Nor AS, hvis skip «Olympic Commander» skal overta «Siem Pilots» oppdrag.

I en informativ artikkel påpeker document.no at dette:

skjer til tross for at regjeringen meget godt vet at flesteparten som ankommer ikke har krav på beskyttelse – samtidig som enhver vet at det er svært vanskelig, på grensen til umulig, ressurskrevende og kostbart å få sendt ut avviste asylsøkere etter at de har satt foten på europeisk jord – at NGOene i praksis bistår kriminelle menneskesmuglere og således påskynder den omfattende, ulovlige innvandringen (jfr. en analyse foretatt for regjeringen, men unntatt offentlighet, og publisert av Skaug i documnet.no 6. mai).

Skjermdump fra «Et dilemma at vi i praksis bistår smuglernettverkene» fra document.no

Direkte og indirekte samarbeid med menneskesmuglere 

I tillegg til ferjetrafikken, er det også alarmerende rapporter fra The Times om at den libyske kystvakten eskorterer migrantbåtene ut til internasjonalt farvann hvor de så blir «reddet» av de «gode» ikke-statlige organisasjonene (NGO-ene).

Samarbeidet mellom europeiske NGO-er og menneskesmuglere har vakt stor oppsikt i Italia etter at statsadvokat Carmelo Zuccaro la fram opplysninger som avslører direkte samarbeid mellom europeiske NGO-er og menneskesmuglere.

I de siste månedene er det også stadig flere rapporter om at NGO-ene plukker opp migrantene stadig nærmere Libya. New York Times påpeker i en sak i dag at jo flere redningsskip Frontex og NGo-ene har i området jo større sjanser tar menneskesmuglerne.

Foto: REUTERS/ Yannis Behrakis

Identitærbevegelsen som Europas førstelinjeforsvar

Mens EUs agentur for ekstern grensekontroll Frontex oppfordrer EUs medlemsland å gjøre «alt for å få kontroll over vår ytre grense» er det frivillige på høyresiden som gjør ord til handling.

Representanter fra Identitærbevegelsen har flere ganger hevdet at de er inspirert av Greenpeace og nå har de tatt sine aksjoner til de 7 hav.

Ekte Nyheter har tidligere omtalt hvordan Identitærbevegelsen på tre uker samlet inn over 50 000 Euro (473 000NOK) til sitt “Defend Europe“-prosjekt. Pengene skulle bli brukt til å utstyre og bemanne en båt for å ta opp kampen mot menneskesmuglere og NGO-er i Middelhavet.

Siste utvikling i saken er at PayPal frøs kontoen og i en fersk Youtube video oppfordrer en av lederne i Identitærbevegelsen, Martin Sellner, givere til å donere en gang til.

Ekte Nyheter vil fortsette å følge situasjonen i Middelhavet og Identitærbevegelsen tett.