bionics tranhusmanism kidney artificial nyre kunstig

Allerede i år kan banebrytende kunstige nyrer, utviklet i California, testes ut på mennesker.

Titusener av mennesker venter til enhver tid på en donert nyre, og er avhengig av å være koble opp mot dialyse-maskiner for å overleve – for noen er heller ikke dialysemaskiner nok til å holde dem i live, og de dør i donor-køen.

Nye, kunstige nyrer, som baserer seg bl.a på nanoteknologi, vil kunne gi disse menneskene frihet og redde livene deres. Nyskapningen er utviklet av forskere på Universitetet I California, og kan sannsynligvis testes på mennesker i løpet av 2017.

Korrelasjonen mellom markedsfrihet og innovasjon verden over er meget sterk – 0,73.

Noen eksperter spår at mennesker i nær fremtid vil ta i bruk flere kunstige organer som vil være enda bedre enn de medfødte:

ektenyheter