Martin Sellner, identitarian activism, ekte nyheter

Ekte Nyheter arrangerte forrige helg et arrangement for undertrykte og misrepresenterte stemmer på Eldorado Bokhandel, som trosset hærverk og boikott- og terror-trusler for å låne ut scenen i tråd med sine prinsipper. Siden dette har debattene, nyhetsinnslagene, karakterdrapene og hykleriet haglet.

Martin Sellner fra den østerrikske Identitærbevegelsen var begivenhetens mest kontroversielle karakter. Selvom han står for meninger som mer enn 50% av europeere og 90% av verdens befolkning står for, har han blitt karakterisert som en farlig, konflikt-skapende, hatefull person.

Noe av poenget til Sellner selv er at dagens vestlige mennesker er bekymret for å snakke om muslimsk terrorisme, bevaring av det positive ved vårt eget folkeslag, o.l., til tross for at vi nettopp er i majoriteten. Dette klimaet skapes av demagoger som, til tross for at de er i mindretall, har stor innflytelse over media, skoler og kultur, og innbiller oss om at alle som tar opp disse viktige problemene er enslige, hatefulle rasister. Sellner åpnet innlegget* med å kalle dette en «myk totalitarisme.»

Fear holds you back

En vekkeklokke til besvær

En viral vits blant dagens mot-kultur er at man slipper skrikingen fra AntiFa hvis man holder politisk ukorrekte arrangement tidlig nok på dagen. Vi fikk erfare at dette faktisk stemmer i virkeligheten. Da brorparten dro seg opp av sengen og møtte opp, var arrangementet allerede over.

Det endelige oppmøtet var heller ikke særlig imponerende. Til sammen var det 50-60 personer fra 14 forskjellige grupper. Oss bekjent har forøvrig ingen av disse gruppene tatt avstand fra truslene om hærverk mot Eldorado Bokhandel, eller de alvorlige voldsoppfordringene som kom fra ansatte i enkelte av disse (statsfinansierte) gruppene. (De representerte gruppene på demonstrasjonen var Blitz, Oslo Mot Pegida, FRI Oslo og Akershus, Rødt, Rød Ungdom, Kvinnegruppa Ottar, Blikk, Oslo Pride, Skeiv Verden, Skeiv Ungdom, Stopp Hatprat, og organisasjonene som kaller seg Antifascistisk Aksjon, Antirasistisk Senter og Landsforeningen Mot Rasisme) **

Manntallet blir enda mer labert når man subtraherer personene som kom til feil arrangement; de som tydeligvis var på vei til et sted hvor de skulle protestere mot etnisk rensing og Breiviks ideologi.

Demonstranter, Eldorado, breivik, etnisk rensing
Kilde: Skjermdump NRK

Ikke alle demonstrantene i gaten var rasende debattmotstander. Alene mot den kinesiske tanksen stod også en ytringsfrihetselsker fra Liberalistene:

ytringsfrihet, liberalistene, eldorado
Kilde: Liberalistene
Debatten raser fortsatt

Heller ikke i ettertid har rabalderet gitt seg. Debatten har rast på bl.a. NRK Dagsnytt, og i media forøvrig (eksempelvis hos Humanist og Dagbladet). Et sentralt spørsmål er hvor grensene for ytringsfrihet skal gå. Selv er vi av den oppfatning at hele poenget med ytringsfrihet forsvinner hvis den skal ha begrensninger. Alle fredelige ytringer må være tillatt for at vi skal bevare et samfunn hvor vi møter hverandre med ord fremfor kuler. Innvendingene om trusler og oppfordringer til vold er legitime, men disse er ikke fredelige ytringer, og er dermed utenfor sfæren som omhandler ytringsfrihet. Ytringsfriheten er absolutt.

Det kan også diskuteres hvorvidt grove, demoniserende løgner (injurier) kan regnes som fredelige ytringer. Et eksempel på dette er Rødts valgkampsekretær Benedikte Pryneid Hansen, som prøver seg med en så drøy frekkas som at Martin Sellner ønsker et samfunn uten homofile, funksjonshemmede og ikke-hvite. Dette er selvfølgelig blank løgn.

Disse spørsmålene kommer til å bli aktuelle frem mot valget 2017, og er noe alle må ta stilling til.

Selektiv skjelett-skapelse

Dessverre har vi også sett at fortiden til Eldorado Bokhandels eier brukes imot ham av de venstrevridde massemedier. Som tenåring var han en del av et nasjonalsosialistisk miljø, noe han tar sterkt avstand fra i dag med ord og handling. I tillegg til å åpne bokhandelen for alle med et budskap, uavhengig av hva det er, har han også samlet inn over 1 million kroner i nødhjelp til Syria.

Dette er ikke godt nok for de venstrevridde, som bruker fortiden hans til å svartmale ham, og spekulere om hvorvidt han har valgt å støtte arrangementet pga sympatier til Sellner, som selv brunmales med erketypisk six degrees of Hitler-demagogi. Hvorfor ingen journalister tar opp Lysbakken, Stoltenberg og andre stortingspolitikeres tidligere (eller Rødts nåværende) flørting med kommunismen, en ideologi hvis ondskap får nasjonalsosialismen til å virke som barnemat i forhold, kan en bare spekulere i.

Det er også verdt å lytte til Skrede, som tross alt valgte å forlate det nasjonalsosialistiske miljøet. Hva førte til dette? Han sier selv at hans tid i miljøet ville vært kortere om folk hadde møtt ham i debatter, og forklart hvorfor det nasjonalsosialistiske synet var feil. Venstreekstreme som Radikal Portal avviser at man kan få folk ut av dette miljøet med argumenter.

Avslutningsvis nyter vi bildet av Sellner som hadde baller nok til å besøke løvehulen hvor han selv altså var spesielt utpekt som Satans avatar på jord.

Martin Sellner, Blitz
Martin Sellner på Blitz etter innlegget på konferansen. Foto: privat.

* Se foredraget på Youtube eller Facebook.

** Mange av disse gruppene, og ytringsfrihetsmotstanderne generelt, står selv for det de angivelig er imot, bl.a. fascisme.

ektenyheter