obsolete_man_ytringsfrihet_sensur_diktatur

Kanadiske myndigheter utvidet nylig sine «hat-kriminalitetslover» til å inkludere kjønnsuttrykk og -identitet. I praksis kan dette medføre at du straffeforfølges for å bruke et pronomen om andre som korresponderer med deres biologiske kjønn.

Senator Don Plett foreslo å skrive om den vage loven for å spesifisere at det ikke skulle være straffbart å kun bruke «feil» ord for å identifisere andre, muligens i en god-naiv tro om at dette var et åpenbart viktig aber som de andre bare ikke hadde tenkt på. Forslaget ble stemt ned.

Den kanadiske professoren Jordan Peterson har blitt en svært populær figur i det nye høyre-landskapet for hans motstand mot denne totalitære loven.

Kilde

obsolete_man_ytringsfrihet_sensur_diktatur
«Obsolete man», basert på Twilight Zone-episoden av samme navn, brukt med tillatelse fra DeviantArt-brukeren The Wheels: http://the-wheels.deviantart.com/

 

ektenyheter