Svensk UD: Ikke mulig å stemme nei i Saudi-avstemning

Ingen land stemte nei da Saudi-Arabia fikk plass i FNs kvinnekommisjon, ifølge det svenske utenriksdepartementet. Regjeringen i Norge har nektet å oppgi hva den stemte.

Svensk UD opplyser overfor Svenska Dagbladet at 47 av 54 land stemte ja, mens sju land avsto fra å stemme i voteringen onsdag etter påske. Den svenske avisa har stilt flere skriftlige spørsmål til det svenske utenriksdepartementet om avstemningen.

Avgjørelsen om velge Saudi-Arabia som medlem i FNs kvinnekommisjon har skapt stor debatt i flere nasjonalforsamlinger etter at nyheten ble kjent.

Det er ikke kjent hvorvidt Sverige var blant landene som avsto fra å stemme, og selve voteringen var hemmelig. Sveriges utenriksminister Margot Wallström har skrevet på sosiale medier at spørsmålet ikke ble «avgjort på politisk nivå».

Utenriksdepartementet her hjemme ønsker ikke å kommentere saken ytterligere eller utdype voteringstallene som avisa har publisert.

Ifølge svenskene var det ikke mulig å stemme nei. Alternativene var å stemme ja eller avstå fra å stemme. Etter det NRK kjenner til er det normalt i FN-sammenheng å følge nominasjonen som regionene har gjort.

Les mer hos NRK

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • invernes

  Det hele blir mer og mer vanvittig ! var det virkelig ikke andre land å oppdrive enn det landet som ser på kvinner som en skapning mindre vært enn en kamel ?

  • grab’em by the pussy

   Har du prøvd kamel?

   • invernes

    Røkte det en gang i tiden 😉

 • grab’em by the pussy

  FN er noe FORBANNA JÆVELSKAP

  • Felix

   Jeg forstår ikke hvorfor man ikke melder seg ut av FN. FN er en overnasjonal, overformynder og udemokratisk organisasjon som undergraver europeisk kultur og sivilisasjon.

 • Vike Krogh

  Sovjet-demokrati? Enten stemmer dere ja, eller så holder dere kjeft.

 • Per Ståle Bratsberg

  Hva er vitsen med en avstemning når det ikke er mulig å stemme nei??
  Uansett så har hele FN utviklet seg til en frimurerlignende lukket organisasjon som folket burde ta sterk avstand fra!
  Alt hemmelighetskremmeriet har kun globalisme og svik mot oss som hensikt.

  • Siri Kleiven

   Hva er vitsen med FN?

   • Per Ståle Bratsberg

    Ja si det!
    FN er jo helt klart del av sammensvergelsen for å ødelegge Europa, USA, og resten av den siviliserte delen av verden.

 • grab’em by the pussy

  Vi må hydrogenbombe Saudi – Arabia

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!