Ingen land stemte nei da Saudi-Arabia fikk plass i FNs kvinnekommisjon, ifølge det svenske utenriksdepartementet. Regjeringen i Norge har nektet å oppgi hva den stemte.

Svensk UD opplyser overfor Svenska Dagbladet at 47 av 54 land stemte ja, mens sju land avsto fra å stemme i voteringen onsdag etter påske. Den svenske avisa har stilt flere skriftlige spørsmål til det svenske utenriksdepartementet om avstemningen.

Avgjørelsen om velge Saudi-Arabia som medlem i FNs kvinnekommisjon har skapt stor debatt i flere nasjonalforsamlinger etter at nyheten ble kjent.

Det er ikke kjent hvorvidt Sverige var blant landene som avsto fra å stemme, og selve voteringen var hemmelig. Sveriges utenriksminister Margot Wallström har skrevet på sosiale medier at spørsmålet ikke ble «avgjort på politisk nivå».

Utenriksdepartementet her hjemme ønsker ikke å kommentere saken ytterligere eller utdype voteringstallene som avisa har publisert.

Ifølge svenskene var det ikke mulig å stemme nei. Alternativene var å stemme ja eller avstå fra å stemme. Etter det NRK kjenner til er det normalt i FN-sammenheng å følge nominasjonen som regionene har gjort.

Les mer hos NRK

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)

ektenyheter