Ingen land stemte nei da Saudi-Arabia fikk plass i FNs kvinnekommisjon, ifølge det svenske utenriksdepartementet. Regjeringen i Norge har nektet å oppgi hva den stemte.

Svensk UD opplyser overfor Svenska Dagbladet at 47 av 54 land stemte ja, mens sju land avsto fra å stemme i voteringen onsdag etter påske. Den svenske avisa har stilt flere skriftlige spørsmål til det svenske utenriksdepartementet om avstemningen.

Avgjørelsen om velge Saudi-Arabia som medlem i FNs kvinnekommisjon har skapt stor debatt i flere nasjonalforsamlinger etter at nyheten ble kjent.

Det er ikke kjent hvorvidt Sverige var blant landene som avsto fra å stemme, og selve voteringen var hemmelig. Sveriges utenriksminister Margot Wallström har skrevet på sosiale medier at spørsmålet ikke ble «avgjort på politisk nivå».

Utenriksdepartementet her hjemme ønsker ikke å kommentere saken ytterligere eller utdype voteringstallene som avisa har publisert.

Ifølge svenskene var det ikke mulig å stemme nei. Alternativene var å stemme ja eller avstå fra å stemme. Etter det NRK kjenner til er det normalt i FN-sammenheng å følge nominasjonen som regionene har gjort.

Les mer hos NRK

ektenyheter