Staten konfiskerte medisinene til Zarah (1)

KOPERVIK/OSLO (VG) Zarah Angelica Museus Pedersen (1) lider av et sjeldent syndrom som gir henne daglige epilepsi-anfall. Nå føler foreldrene seg tvunget til å bryte loven for å gi datteren behandlingen hun trenger med cannabisolje.

Det er langfredag og påskepyntet i stuen til familien Pedersen/Larsen, nær sentrum av Kopervik på Karmøy ved Haugesund. På gulvet ligger Zarah som naturlig midtpunkt; hun er ett år i dag.

Fikk påvist sjelden diagnose

En leverundersøkelse på Rikshospitalet i august endte med innleggelse på nevrologisk avdeling. Her kjente en overlege igjen sykdomsbildet og konkluderte med Aicardi-syndrom. Medisinene Zarah fikk reduserte spasmene, men bivirkningene var voldsomme.

– Hun fikk så mye medisiner at bivirkningene holdt på å ta livet av henne. I oktober jobbet fire overleger fra ulike avdelinger på Rikshospitalet sammen, da det stod på som verst. De var helt fantastiske og reddet livet hennes, for andre gang, sier han, og henviser til leveroperasjonen da hun var 3 uker.

Brukte cannabisolje, politiet kom på døra

– En narkohund ved svenskegrensen hadde markert på en pakke. Den var vår. Jeg viste dem inn på rommet, hvor alle medisinene stod. De tok med seg hampoljeflaskene, forteller Pedersen.

Les mer i VG.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • grab’em by the pussy

  Smoke’m high

 • DrD .

  Alle må da forstå at politiet må prioritere slike saker. Politikerne som lager lovene som forbyr konkurrentene til farmasøyt industrien har jo selv, familier og venner som er helt avhengig at deres aksje stiger med økt bruk av medisiner.
  Det var mange som tjente godt når Ap brukte milliarder av skattebetalernes penger til å kjøpe inn svineinfluensa sovesykefremkallende vaksine til hele befolkningen.

  Å forby folk å frivillig innta naturlige preparater er direkte overgrep.

  Herved fremmes en utfordring til politiet og politikere å bli ruset på cannabisolje som inneholder 0,2% THC. De kan jo først regne ut hvor mange liter olje de trenger å drikke for å bli ruset før de får diare.

 • PK svada

  Så inni hampen

  • kenneth hovestøl

   Indisk hamp, da?

 • invernes

  Uff man blir så rasende 😮

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!