I forbindelse med Ekte Nyheter sin konferanse på Eldorado bokhandel sist lørdag har det kommet frem at eier og arrangør av Oslo Pride, FRI Oslo og Akershus vurderer å flytte sitt arrangemnet Pride House som var planlagt til å finne sted på Eldorado bokhandel fra 23. til 30. juni. til et annet lokalet.

I en sak på Blikk Nett sier Hans Heen Sikkeland i FRI Oslo og Akershus at «vi har ikke kommet fram til en beslutning ennå. Men vi vurderer situasjonen fortløpende».

Så vidt Ekte Nyheter vet så har aldri noe av våre talere uttalt seg negative til homofiles rettigheter og vi har alltid forsvart homofile og deres sikkerhet. Får noen få tiår siden var det homofiles rettigheter som var under angrep i Norge, nå er det de som voldsvenstre ikke liker som er under angrep.

Ekte Nyheter sa seg enig i demonstrantenes paroler der det stod «Stopp Breiviks ideologi» og «Nei til etnisk rensing» allerede på arrangemnetsdagen og ber homofile som støtter ytringsfriheten om å kontakte FRI Oslo og Akershus og oppfordre dem å bli værende på Eldorado bokhandel.

Vi mener at enkelte medier demoniserer våre taler, men synes det er enda mer beklagelig at Eldorado bokhandel blir angrepet for å ha stått for sine prinsipper og ikke avlyste vår konferanse.

Over årenes løp har Eldorado bokhandel lånt ut scener til 3000-4000 arrangementer hvor det eneste kriteriet har vært at arrangementene er lovlige. For å avdekke om vårt arrangement var lovlig engasjerte Eldorado bokhandel advokat Jon Wessel-Aas som konkluderte med følgende:

«Slik han [Sellner] selv ytrer seg, fremstår hans ytringer ikke som mer ekstreme enn hva flere etablerte samfunnsdebattanter i Norge – herunder enkelte av våre representanter på Stortinget – ytrer i den norske politiske debatten. Det er, når man ser hvordan han har ytret seg offentlig i de senere år i alle fall ikke grunnlag for å anta at han i det annonserte foredraget på arrangementet førstkommende lørdag, vil opptre eller ytre seg på en straffbar måte».

Hvordan kunne Eldorado avlyse etter å ha blitt presentert en slik analyse? Hvilken presedens hadde en utestengelse av vår konferanse satt, hvem andre kunne blitt nektet adgang om voldsvenstre satte hjulene igang igjen?

ektenyheter