Vinneren av Eurovision 2017 ble en uflidd kar fra Portugal. Et absolutt stort sangtalent, men en noe kjedelig låt.

Man skulle kanskje ikke tro at dette kunne vinne en såpass overflatestyrt konkurranse, tatt i betrakning noen av de sterke konkurrerende poplåtene. Men så skjer det altså- Salvador Sobral fra Portugal vinner en knusende seier.

Interessant. Dette er kanskje noe av det beste som kunne skje. Ekte musikk er i fokus igjen. Selv om låten ikke var en upbeat dancefloor-killer var den kunstnerisk perfekt fremført, og med innlevelse og følelser. I en tid hvor trommer, gitarer og ledende partier programmeres i produksjon av heavymetal-låter og feil rettes i mixeprosessen, og hvor pop-musikken styres av autotune, pupper og botox fremfor ekte talent, så er dette en stor seier for musikken!

Som vinneren Salvador sa i sin takketale: «- Musikk er ikke bare fyrverkeri, det er innhold og følelser. Dette er en seier for alle som lager musikk som har en mening»

Slik som dette er det vel kanskje også med nyheter og politikk. I løpet av de siste årene har nyheter vært preget av overflatestoff, pupper og botox. Dette må jo etterhvert snu. Når en har spist loff over lengre tid, er det kanskje på tide å gå tilbake til kneip, som Mayhem en gang beskrev sine fans og representerte kneipskiva. USA fikk Trump, noe mange mener er en stor endring av det politiske kartet.

Det ser nå ut som at europa er i en tilsvarende oppvåkningsfase, og at dette kanskje gjenspeiler seg i Eurovision også. Det er spennende tider, og folket viser tegn til å ønske mer av det som er ekte. Ekte Nyheter er på mote.

ektenyheter