Den 13. september i fjor ble de to jentene Nisa Mickens (15) og Kayla Cuevas brutalt overfalt og drept I Brentwood i delstaten Long Island.

I mars i år ble ti illegale immigranter, alle medlemmer av den beryktede gjengen MS-13, tiltalt for drapene eller medvirkning til disse, og den lokale sheriffen legger skylda for voldsbølgen på tidligere president Barack Obama.

– I Brentwood er det en stor salvadoransk befolkning, og i løpet av de siste ni månedene har vi funnet elleve lik, sier Vincent DeMarco, sheriff i Suffolk County til radioprogrammet Cats Roundtable.

Mange av drapsofrene skal ha vært ungdommer på videregående skole, og skal ha blitt ofre for gjengens vrede fordi de trakk seg ut av MS-13, eller fordi de i utgangspunktet nektet å bli medlemmer.

– En stor andel av MS-13-medlemmene er her ulovlig, og de kommer seg inn i landet ved hjelp av UMP (et program for unge mennesker som kommer til USA alene). Dette programmet ble formet og mange restriksjoner fjernet under president Obama, sier DeMarco.

Les mer i Dagbladet

ektenyheter