Av PRT Meymaneh - 0093Uploaded by beagle84, CC BY 2.0, Lenke

Norsk styrke skal ha krysset grensen og er nå angivelig på den syriske siden av grenseregionen Al-Tanf.

Lokale medier melder i kveld at norske soldater har gått inn i Syrisk territorium fra den irakiske Anbar-provinsen. Forsvarsdepartementet verken bekrefter eller avkrefter påstanden.

– Det norske styrkebidraget er en del av operasjon Inherent Resolve. Av hensyn til sikkerheten til egne styrker og i tråd med koalisjonens mediepolicy vil vi ikke gi detaljer forbundet med operasjonen eller annen informasjon av operativ karakter, sier pressevakt Ann Kristin Salbuvik i Forsvarsdepartementet til NTB.

Ekte Nyheter følger konflikten og har tidligere skrevet om Wikileaks sine avsløringer som avdekket at Clinton ønsker borgerkrig i Syria for å styrte det sittende regimet til president Bashar al-Assad.

ektenyheter