Massiv støtte til Ap blant norske minoriteter

Nær seks av ti innvandrere med bakgrunn fra Afrika, Asia og Latin-Amerika stemmer på Arbeiderpartiet, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det kommer fram i Statistisk sentralbyrås rapport « Innvandrere og kommunestyrevalget 2015», som ble publisert onsdag.

Men blant innvandrere fra europeiske land er støtten til Ap på nivå med befolkningen uten innvandrerbakgrunn. I denne gruppen er støtten til regjeringspartiene Høyre og Frp litt høyere enn støtten til Ap. Blant utenlandske statsborgere fra EØS-landene i Øst-Europa, er støtten til Frp dobbelt så stor som i befolkningen for øvrig.

Oppslutningen om partiene på venstresiden er lavere for de høyt utdannede fra Afrika, Asia og Latin-Amerika. Det store flertallet av dem som har grunnskole som høyeste utdanningsnivå, stemmer på Ap, SV og Rødt, i alt 80 prosent i denne gruppen. For dem med videregående skole er oppslutningen vel 70 prosent, mens litt over 60 prosent av dem med høyskole- eller universitetsutdanning slutter opp om disse partiene.

Les mer i Nettavisen

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Felix

  Ikke rart at venstresiden er interessert i å få inn mest mulig stemmekveg. Men dette er jo noe som vi opplyste har visst lenge.

  • vepsen

   Så bra då.

 • grab’em by the pussy

  Selvfølgelig, de vil ha mer penger for ikke å gjøre en dritt :/

 • DrD .

  Det er landsforræderi å gi stemmerett til utenlandske statsborgere, og for å importere stemmekveg som har som øverste ønske å utslette vårt land og vår kultur.
  Koranen står over Norges lover og Grunnloven, og den sier svart på hvitt at alle muslimer skal underlegge seg hele verden.

  • grab’em by the pussy

   Hallo Doktor Douche, long time No hear

  • vepsen

   Så bra da.

 • Per Ståle Bratsberg

  Ja, en må vel være ganske dum og talentløs for å stemme på disse kommunistene, men de andre partiene er ikke stort bedre.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!