EØS-motstanderne har laget en pamflett som skal ryste LO-kongressen og sørge for et flertall mot dagens EØS-avtale.

– EU har siden 1994 pålagt Norge 11.013 direktiver. Vi har sagt nei til null direktiver. Postdirektivet var omstridt og ble utsatt av Stoltenberg-regjeringen, men implementert av Solberg-regjeringen, sier faglig leder i Nei til EU, Boye Ullmann.

Tallene er hentet fra EØS-håndboken fra Utenriksdepartementet, oppdatert i 2016.

– Det står altså 11.013-0 i kampen mellom EU og Norge. Det er pinlig. Arbeidsfolk i Norge har sluttet å stå med lua i hånden overfor sin arbeidsgiver. Men overfor Brussel står Norge med favnen full av luer. Er det noen som må ta den kampen for å verne om våre arbeidstagerrettigheter, er det LO-kongressen. Jeg ser ingen andre som har makt nok til å gjøre noe med det, sier Ullmann.

Han er selv tillitsvalgt i Rørleggernes fagforening i Fellesforbundet i LO.

Les mer i VG

ektenyheter