Gerd Kristiansen går av som LO-leder – beholder full lønn på 1.2 millioner årlig i 3 år

Gerd Kristiansen (61) får full lønn på 1,2 millioner kroner årlig de neste tre årene etter at hun denne uken går av som LO-leder. Systemet har vært brukt for avgåtte LO-ledere i flere tiår.

–Avtalen er med arbeidsplikt. Jeg skal blant annet være styreleder i Norsk Folkehjelp, sier Kristiansen til DN.

Hennes forgjengere på LO-toppen – Yngve Hågensen, Gerd-Liv Valla og Roar Flåthen har alle vært til stede på LO-kongressen i Oslo denne uken. Og alle har nytt godt av at LO formelt ansatte dem som konsulenter eller rådgivere på full lønn etter at de gikk av som LO-ledere.

– Jeg var ansatt på samme lønn frem til jeg fylte 65 år, deretter gikk jeg på ordinær pensjon. Jeg møtte hver dag. Ordningen ble innført under Tor Aspengren i 1969, sier Yngve Hågensen til DN.

Les mer i Dagens Næringsliv

Gerd Kristiansen har tidligere pådratt seg negativ oppmerksomhet for å fikse tennene sine til lavkost i Ungarn istedenfor å støtte norske arbeidsplasser.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • MORRA DI

  Fy F, jeg mister lysten til å betale skatt.
  En LO leder som får kastet millioner etter seg samtidig som hun formaner til moderasjon :/

  Leste forøvrig om den tyskergjengen som har fått milliarder for å drive lugubre fosterhjemsvirksomhet i Norge. Staten ødsler bort skattepengene våre og forventer at vi blindt skal bidra. Der finnes ikke ende på inkompetanse og udugelighet i staten :/

 • invernes

  Helt utrolig ? hva skulle tilsi at hun har fortjent denne vanvittige etterbetalingen ? men hva kan man gjøre ? AP styrer livet til halvdøde mennesker som raver rundt som zombier totalt likegyldige til alt.

 • Per Ståle Bratsberg

  Sosialisme i praksis!
  Pampene skal leve et lov i overdådig luksus mens folket lever fra hånd til munn.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!