I en sjelden åpen debatt mellom programlederne i podcasten Politikk og Røvere diskutere Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge problemstillingen knyttet til venstreskjevheten blant norske journalister og forskere.

Her finner du podcasten på iTunes.

Utgangspunktet for debatten er at kunnskapsarbeiderne i Forskerforbundet og norske journalister ikke stemmer som folk flest. Ekte Nyheter har flere ganger adressert problemet med politisert presse og falske nyheter.

I artikkelen «slik stemmer norske forskere» på forskerforum.no kommer det frem at:

«Bare 1,1 prosent ville stemt på Siv Jensens parti. I resten av befolkningen hadde Frp i januar en oppslutning på 13,9 prosent, ifølge nettsiden nettsiden Poll of polls, som beregner partienes oppslutning ut fra flere meningsmålinger. Hvis Forskerforbundets medlemmer fikk bestemme, ville Arbeiderpartiet og SV hatt rent flertall på Stortinget. SV er for eksempel her mer enn tre ganger så store som i resten av befolkningen, mens Høyre er under halvparten så store«.

Kilde: Forskerforbundets medlemsundersøkelse/Poll of polls (tallene er fra januar i år).

Tilgang til objektiv informasjon er også ett av temaene som bli tatt opp på konferansen Ekte Nyheter arrangere i Oslo 27 mai.

ektenyheter