I forbindelse med at Ekte Nyheter arrangerer ytringsfrihetskonferansen “Den Nye Politiske Virkeligheten” på Eldorado bokhandel, lørdag 27. mai har totalitære elementer på venstresiden kommet med volds- og terrortrusler mot Eldorado og oppfordring til vold på sosiale medier, deriblant oppfordring til angrep med smørsyre.

Nærmere undersøkelser viser at en stor andel av de som har deltatt i miljøet rundt disse truslene er medlemmer eller sympatisører av partiet Rødt. Ekte Nyheter sitter på skjermdump som dokumentere dette. Dette er et alvorlig angrep på ytringsfriheten, og så langt har partiet Rødt ikke tatt avstand fra disse voldelige,elementene i deres eget parti og omgangskrets.

Rødt har også i forbindelse med konferanse trukket seg fra en alternativ partidebatt som Ekte Nyheter skal arrangere senere i sommer, med begrunnelsen at de ikke vil assosiere seg med noen som tillater ytringsfrihet fra mennesker de er uenige med.

Det er kanskje ikke så rart at Rødt har problemer med å ta avstand fra vold og totalitære virkemidler i og med at den ytre venstresiden ennå ikke har tatt avstand fra kommunismens grufulle folkemord og overgrep som myrdet over 100 millioner mennesker og terroriserte langt flere.

Så lenge den ytre venstresiden ikke tar et oppgjør med sine totalitære røtter, vil deres ideologi fortsette å inspirere hat og vold blant sine tilhengere. Vi vil derfor oppfordre partiet til følgende:

  • Ta avstand fra hat, vold og rasisme
  • Ta avstand fra diktatur og totalitære virkemidler
  • Gi en utvetydig støtte til ytringsfrihet
  • Ta avstand fra alle som bruker massemorderen Che Guevara som sosialistisk symbol
  • Ta avstand fra alle som bruker hammer og sigd som sosialistisk symbol
  • Be om unnskyldning for å ha støttet opp om regimer som har begått folkemord slik som Sovjetunionen
  • Be om unnskyldning for å ha støttet regimet til Hugo Chavez i Venezuela som nå har ført landet inn i en dyp krise og sultkatastrofe

Ekte Nyheter synes det er flott at Rødt tar avstand fra Nazismen. Da er de halvveis der. Men for å fullt ut ta avstand fra hat, vold og rasisme må de også ta fullt ut avstand fra Nazismens søsterideologi, Marxismen. Vi vil avslutte med Joseph Göbbels egne ord om Lenin fra New York Times i 1925:

“Lenin er den største personen som har levd, nest etter Hitler, og forskjellen mellom Kommunismen og Nazismen er svært liten.”

 

Hitler beundret Lenin og han var inspirasjonen da han bygget sin Nazi-bevegelse. Resultatet var det samme i begge tilfeller: voldelige, totalitære ideologier som resulterte i folkemord.

ektenyheter