Norsk barnelegeforening og barneombud Anne Lindboe ser ingen medisinske holdepunkter for omskjæring av guttebabyer. De mener det er et smertefullt inngrep med fare for komplikasjoner.

Under landsmøtet forrige helg vedtok Frp at de vil forby rituell omskjæring av guttebarn. Dette ble møtt med krass kritikk fra det mosaiske trossamfunn i Norge, som mener at dette er et overgrep mot jøder i Norge.

I Norge omskjæres omtrent 2000 guttebarn hvert år, de fleste av dem av religiøse årsaker. Noen spedbarn blir operert når de bare er åtte dager gamle.

Det synes Norsk barnelegeforening er helt unødvendig:

– Vi i Barnelegeforeningen er mot omskjæring av nyfødte guttebarn. Dette bør foreldrene vente med til guttene er gamle nok til å kunne bestemme selv, sier leder i Norsk barnelegeforening. Ingebjørg Fagerli til ABC Nyheter og legger til:

– Det er et helt unødvendig, irreversibelt inngrep som gjøres på friske babyer, og er ikke til barnets beste. Vi mener det går utover barnets integritet. En nyfødt baby har ikke samtykkekompetanse. Dette kan stride mot FN’s Barnekonvensjon.

Les mer hos ABC Nyheter

ektenyheter

35 KOMMENTARER

 1. Omskjæring fører til herding av huden og mindre følsomhet. I de land og kulturer hvor dette praktiseres er det en sykelig interesse for analsex da de trenger noe som er trangere for å gi samme stimuli.
  Det er blitt forklart at omskjæring er til fordel av hygieniske årsaker; men vi som har kommet oss ut av ørkenen og forstår at vann kan brukes til annet enn å drikke vet at hygiene er en dårlig unnskyldning for å skamfere unge gutter.

 2. Hvordan har det seg at det ikke er helt åpenbart for alle som kutter av andre sine kroppsdeler uten deres tillatelse, at det er en forferdelig dårlig ide?
  Det er jo ingen som nekter dem å hakke spissen av pikken sin senere i livet hvis de virkelig ønsker det.

  Innfør 18 års aldersgrense, så vedder jeg på at denne barbariske skikken hadde dødd ut av seg selv.

   • Fullstendig sinnsykt er det.
    1000 vis av nervetråder blir også kuttet av slik at følsomheten blir nedsatt.
    Google det.
    Legg også merke til de amerikanske filmene som foreksempel «American pie».
    Amerikanerne kan ikke engang ta seg en håndjager uten å bruke haugevis med olje og «lotion».
    Fordi, de har jo ingen ting å skyve på!
    Stakkars folk.
    Jeg synes oppriktig synd på dem.

    Jeg hadde seriøst saksøkt foreldrene mine viss dette overgrepet hadde blitt gjort på meg.

    Haha, jeg skrev dette på Breitbart engang, det var mange som ble sure, men flere var også enige med meg.
    Sannheten svir.

     • Amerikanerne forsvarte overgrepene med at det var hygenisk.
      Hørt om å vaske seg?
      Var svaret mitt.
      Fakta var at de hadde ingen motargumenter å komme med, kun svada om ost og fornærmelser.
      Haha, det var en morsom diskusjon, en av de bedre.
      Merkelig nok, så var det flest kvinner som støttet meg.

     • Vanvittig og det er tilbakevist av leger og forskere, det er blitt en syk tvang nesten i Amerika.

     • Det er tydeligvis butikk i USA, koster litt å få utført dette overgrepet på barna sine også.

     • Ja de postet også linker til meg der leger som nok hadde forsynt seg litt for heftig av medisinskapet sitt, kom med alle mulige teorier om hvor sunt og fornuftig dette overgrepet var.
      Mens enkelte menn i kommentarfeltet skrev at de var forbannet på foreldrene sine som hadde gjort dette mot dem uten deres samtykke som barn.

      Som sagt, mesteparten av folket på Breitbart virket å støtte galskapen men ikke alle.

     • Amerikanere er idioter stort sett, ser i kommentarfeltet i Infowars de er helt kokko der borte 🙂

     • Amerikanerne har blitt enda mer «Dummed down» enn Europeerne de siste tiårene. Individuelle unntakk finnes jo alltid selvsagt, men amerikanerne stiller i særklasse sånn sett.

      Du fant ikke den mentaliteten hos amerikanerne i «Det Ville Vesten» so to speak…. da var det helt motsatt. Noe har skjedd, og det er ikke tilfeldig.

      Jeg støtter dette forbudet fra Frp 100%. Jeg så en gang litt av en sånn youtubevideo fra en omskjæring på et sykehus i amerika. Jeg var veldig i tvil før jeg så den, for jeg klarer ikke slike ting. Men bestemte meg for å se litt av den for å vite mer hva jeg snakker om i debatten.

      Det var helt jævlig å se på, og jeg måtte slå den av rimelig kjapt. Å se den lille, forsvarsløse babyen ligge fastspent med bena spredt og bli skjært i slik…..at det går an å være så grusomme mot små, uskyldige barn! Den gråten der glemmer jeg aldri! Den var full av smerte, angst og dødsangst kan jeg tenke meg.

      Hvordan noen kan få seg til å rettferdiggjøre slikt er helt hinsides for meg. Men slikt går tydeligvis an, hvis hjernevaskingen sitter dypt nok i. En MÅ tenke selv, tørre å ta standpunkt selv om en noen ganger står helt alene, og følge sin indre samvittighet. Ellers går det helt galt. Å skru av hjernen, medfølelsen, hjertet og logisk tenkning bare fordi en vil være «innafor» gjengen, det være seg en religiøs eller en annen gjeng, kan være livsfarlig. En blir jo en etterplaprende papegøye robot som kan risikere å gjøre hva som helst av ondskap bare for å holde seg «innafor».

      Konsekvensene blir også store som også er nevnt her. Fysiske er en ting og ille nok. Noe som er mindre kjent og underrapportert er at mange omskjærte menn har fått traumer for livet pga det de ble utsatt for, og mange får problemer med å stole på folk. Underbevisstheten deres sier de sikkert at når tilogmed Mor og Far kan gjøre noe så grusomt mot deg, ja da kan man ikke stole på noen.

     • Mange har sagt at fordummingen startet da Obama fikk makten, han spredde sin gift i skoler og i universiteter akkurat som AP gjorde i Norge. 🙂