Blir Trumps flyktningeforbud fjernet?

Trump administrasjonen introduserte en lov som satte et flyktningeforbud for seks forskjellige land som er spesielt utsatt for ekstremister som ønsker å skape terror i USA. Denne listen består av Syria, Libya, Iran, Sudan, Yemen og Somalia. Dette flyktningeforbudet varer i tre måneder og formålet med dette er å få tid til å oppgradere systemet som luker ut terrorister og lignende i løpet av denne tiden.

Dette flyktningeforbudet har vært svært kontroversielt, og har i mange tilfeller blitt kalt et muslim-forbud, noe som går imot den amerikanske konstitusjonen. Dette er begrunnelsen til at alle flyktningeforbudene har blitt oppholdt av en føderal dommer hver gang. Om grunnlaget fra dommerne er gyldig vil vise seg i høyesterett. Mange peker på at når Obama-administrasjonen introdusert et liknende forbud mot Irak som varte i seks måneder, så var det ingen dommere som prøvde å blokkere loven.

I tillegg så er ingen av de seks landene med høyest antall muslimer i verden på Trump sin liste.

Hvis vi ser vekk fra om det faktisk er et muslim-forbud eller ikke, så vet vi at Høyesterett i USA består nå av fem dommere valgt av republikanske presidenter og fire dommere valgt av demokratiske presidenter. I tillegg er justitiarius en republikaner. Dette gjør at Trump ender opp med en større sjanse for å få vedtatt flyktningeforbudet som en lov. Hvis den da går gjennom i høyesterett, så vil den ikke kunne fjernes av noen føderale dommere.

Hva skjer etter at flyktningeforbudet går sine 90 dager? Da skal Trump administrasjonen ha fått oppgradert granskningen av de som kommer fra de seks valgte landene. I tillegg til dette vil de prioritere minoriteter som er spesielt undertrykket i disse bestemte områdene. Trump har nevnt å prioritere kristne i Syria med begrunnelse at kristne blir forfulgt av alle de forskjellige partene i Syria konflikten.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Social Jew

  Ja.

 • invernes

  Soros og satanistene i FN gir seg ikke før hele verden er ødelagt, man får bare håpe at Trump er sterk nok til å holde ut stormen.
  Alternativet er at Putin sender en satan 2 misil mot FN bygningen, da er man kvitt djevelpakket.

  • Lone Wolf

   Nei, vi blir ikke kvitt dem om noen bomber FN bygningen, de som sitter i FN bygningen er bare en liten del av problemet.
   De du kaller for djevlepakket sitter en helt annen plass, og har et nettverk som er spredt over hele verden, også Russland.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!