I forbindelse med at Ekte Nyheter arrangerer konferansen «Den Nye Politiske Virkeligheten» på Eldorado bokhandel i Oslo, lørdag den 27. mai har fascistiske krefter på venstresiden mønstret til demonstrasjon og boikott for å få stoppet disse ytringene. De har blant annet oppfordret til bruk av vold (bruk av smørsyre). Dette er alvorlig fordi ytringsfriheten er selve fundamentet som et hvert sivilisert samfunn er bygget på.

Tanken bak konferansen er å slippe til marginaliserte stemmer i samfunnsdebatten for å fostre dialog fremfor polarisering. Vi har invitert bidragsytere fra mange forskjellige områder, alt fra klima til Brexit. En av våre talere, Martin Sellner, er invitert for å fortelle om den sterkt voksende Identitærebevegelsen i Europa, som er en pan-europeisk patriotbevegelse som ønsker å bevare europeisk kultur.

Fascister på venstresiden forsøker å stoppe dette, og dette beklager vi.

Fascisme er en ideologi som kan ta både en høyreorientert og en venstreorientert form. De tyske nasjonalsosialistene var et sentrumsparti, med en totalitær styringsideologi. Mussolini omtalte sitt fascistiske parti som «den tredje vei» mellom ytre høyre (kapitalismen) og ytre venstre (kommunismen). Stalin lyktes likevel å stemple disse partiene som «høyreekstreme,» opprinnelig fordi de tillot noe privat eiendomsrett. «Sentrumsekstrem» hadde vært et bedre uttrykk. Høyresiden har dessverre likevel urettmessig akseptert merkelappen «høyreekstrem» på Hitler og har som følge av dette tatt et oppgjør med totalitære tendenser innenfor sine rekker. Høyresiden er derfor i dag liberal og demokratisk, og bra er det.

Venstresiden, derimot, har aldri tatt noe tilsvarende oppgjør med venstresidens fascistiske ideologi. Dette gjenspeiles ved at det er helt ok å gå med en t-skjorte av massemorderen Che Guevara, men ikke av Hitler. Det er helt ok å gå med hammer og sigd-symbol på t-skjorten, men ikke hakekors. Det er helt ok å hylle Castro, Chavez og andre venstreorienterte fascister, men ikke ok å hylle Hitler eller Mussolini. Alle har hørt om Holocaust hvor rundt 7 millioner jøder ble drept. Nesten ingen har hørt om kommunismens folkemord, hvor over 100 millioner mennesker ble drept. Når kommunismen har ført til nasjonal katastrofe og sult, slik som pågår i Venezuela akkurat nå er venstresiden musestille. De skylder på oljen.

Som konsekvens av at venstresiden aldri har bedt om unnskyldning for sine folkemord og for sine overgrep får disse morderiske idéene leve videre helt fritt og brukes til å radikalisere og voldeliggjøre unge mennesker gjennom hat. Dersom man konfronterer disse med kommunismens grusomheter svarer de bare at dette ikke var «ekte kommunisme» og med det mener de at hvis bare de hadde vært diktator i stedet for Stalin ville vi levd i utopia i dag.

Tenk om en ny-nazist hadde argumentert på den måten? «Å nei, Nazismen i Tyskland var ikke ekte Nazisme. Det var Hitler det var noe galt med, ikke ideologien.» Ville noen akseptert dette? Selvfølgelig ikke. Nazismen i Tyskland var ekte Nazisme, og Kommunismen i Sovjetunionen, Kambodsja, Kina, Nord-Korea, Vietnam og Somalia var ekte kommunisme. Begge var fascistiske, morderiske ideologier som alle siviliserte mennesker bør ta avstand fra.

Vi oppfordrer alle til å støtte opp om konferansen. Den totalitære venstresiden tror ikke på dialog. De tror på å tie folk i hjel med hammer og sigd.

ektenyheter