Frp programfester som eneste parti nødvendigheten av folkeavstemninger. 63,9 prosent av velgerne ønsker folkeavstemning om EØS-avtalen. Det sier Frp nei til.

I en meningsmåling som er som gjennomført av Sentio på oppdrag for Nei til EU og tirsdag ble publisert på 25-årsdagen for signeringen av den omstridte EØS-avtalen, sier 47 prosent at de ønsker en folkeavstemning om den.

Velgerne til landets eneste parti som programfester folkeavstemning, Fremskrittspartiet, går med fynd og klem inn for folkeavstemning om EØS, viser bakgrunnstallene ABC Nyheter har fått innsyn i.

Ja, Frp-velgerne er enda mer «triggerhappy» enn senterpartistene:

63,9 prosent av Frps velgere vil ha en avstemning om EØS ut til folket, mens velgerne til Senterpartiet bare så vidt er over gjennomsnittet, med 50,7 prosent.

Velgerne til partiet Rødt troner på toppen: 80 prosent av dem ønsker en EØS-avstemning.

Hva sier Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik til ønsket blant partiets velgere om en folkeavstemning om EØS-avtalen?

– Vår støtte til EØS-avtalen ligger fast , men vi tar til orde for å reforhandle deler av den, for eksempel eksport av trygdeytelser. Dette burde også være i EUs egen interesse. Handelspolitikken overfor Europa styres av EØS-avtalen, som er viktig, sier han, og legger til:

– Det som imidlertid er helt nytt, er at Fremskrittspartiet for første gang anbefaler et «nei» til EU-medlemskap.

– I en meningsmåling sier 63,9 prosent av Frps velgere at de ønsker en folkeavstemning om EØS-avtalen. Hva sier du og partiet til det?

– Frp er for EØS-avtalen og det har ikke vært noe bredt ønske i folket om å gå ut av den. Frp har dermed ikke diskutert dette temaet per nå. Men å reforhandle deler av den, er vi tilhengere av, sier Nesvik til ABC Nyheter.

Les mer hos ABC Nyheter

ektenyheter