Den norsk kunstneren Lilith Keogh arrangerer en kunstutstilling i Oslo 24-27 august med tittelen: «That´s One Small Step for a Frog«.

Keogh skriver på sin Facebook-profil at tegneutstilling har motiver inspirert av meme-universet til Alt-Right-bevegelsen. Første kunstverk tematiserer den angivelig politivoldepisoden i Frankrike i februar hvor en mørkhudet mann skal ha blitt voldtatt med en betong av en politimann under en arrestasjon. Kunstutstillingen er den første i sitt slag.

Vi antar tittelen på utstillingen «That´s One Small Step for a Frog» henspiller på Neil Armstrong berømte sitat da han landet på månen: «That’s one small step for a man, one giant leap for mankind»

Trolling med massemedia, feminister, venstreintellektuelle og tradisjonelle konservative har lenge vært et kjennetegn for Alt-Right-bevegelsen. Keogh tar med denne utstillingen dette et steg videre og inn i kunstverden.

Pepe (Pepe the Frog) var opprinnelig en tegneserie-karakter uten politisk ladning. Frosken ble først brukt på det anonyme nettforumet 4chan, der tematikken eskalerte så langt ut til høyre at Donald Trump måtte offentliggjøre sin avstand til Alt-Right miljøet. Pepe ble likevel brukt iherdig verden over av Trump-tilhengere som stadig produserte nye pepe-memes og dannet et helt univers av karakterer. Etter Trump-seieren har «meme-krigen» fortsatt i Europa blant høyrepopulistene der.

ektenyheter