Minst to politimenn skal være skutt og drept i en skyteepisode på Champs-Elysées i Paris, melder Reuters. En av angriperne er drept, melder fransk politi. Den drepte angriperen skal ha vært en person som er kjent for fra før av sikkerhetspolitiet. Innenriksdepartementets talsmann, Pierre Henry Brandet, sier at en mann gikk ut av en bil, før han så åpnet ild med et automatvåpen mot en parkert politibil, skriver Le Figaro. Brandet sier angrepet virket målrettet mot politiet.

Politiet skriver på Twitter at de oppfordrer folk å holde seg unna området rundt den lange hovedgaten. De opplyser at det pågår en større sikkerhetsoperasjon i området nå. Ifølge Le Parisen fant hendelsen sted mellom T-banestoppene Franklin-Roosevelt og Georges V.

I følge Zerohege har President Donald Trump allerede kommentert hendelsen som et mulig terrorangrep.

Reuters opplyser at politiet har etterlyst ytterligere en mistenkt som skal ha ankommet Paris fra Belgia med tog. Frankrike har de siste årene blitt rammet av en rekke muslimske terroristangrep gjennomført av personer som var kjent som muslimske ekstremister av overvåkningspolitiet før de aksjonerte. Utfordringen til sikkerhetspolitiet er at der er for mange ekstreme muslimer i Frankrike til at de effektivt kan overvåke alle.

ektenyheter