Å velge Saudi-Arabia til å fremme kvinnerettigheter er som å gi en pyroman jobben som byens brannsjef, sier administrende direktør Hillel Neyer i den Geneva-baserte organisasjonen UN Watch, som driver tilsyn med arbeidet i FN, etter at det ble klart at Saudi-Arabia får en plass i FNs kvinnekommisjon.

Kommisjonen er «eksplisitt dedikert til å fremme likestilling og å styrke kvinners posisjon», ifølge egne nettsider.

I Saudi-Arabia må kvinner ha en mannlig verge som gir dem tillatelse til å gifte seg, reise, jobbe, ta utdannelse eller mer trivielle ting som å åpne en bankkonto. Kvinner må oppholde seg atskilt fra menn i deler av samfunnet og det offentlige rom, de må dekke seg til, får ikke kjøre bil og kan straffes med piskeslag om de bryter det saudiarabiske kongedømmets strenge moralske kodekser.

Les mer i Aftenposten

ektenyheter