«Her på ungdomsskolen kan vi ofte oppleve å bli skjelt ut og smelt til uten grunn», skrev Daniel Aall Skillinghaug på Facebook i et opprop for folkeskikk og respekt. Da gikk rektor ved Revetal ungdomsskole til politiet.

– Jeg har fått masse støtte og kommentarer hver dag. Mange sier at de kjenner seg igjen i denne ukulturen, og flere elever og tidligere elever synes det det er bra at dette tas opp. Også foreldre til tidligere elever har tatt kontakt med meg, sier Daniel Aall Skillinghaug til Tønsbergs Blad.

15 år gamle Daniel Aall Skillinghaug satt alene i et klasserom da han overhørte to lærere snakke om ham og flere andre elever i klassen sin. Han reagerte kraftig på det han i et Facebook-innlegg kaller «direkte nedlatende kommentarer om enkelte elever».

«Læreren (som har vært innom klassen et par timer) begynte å skille ut hvilke elever som er «dårligst» i klassen uten at hun kjenner noe til oss. … Det var kommentarer som gikk direkte på personligheten av en elev og hennes mor. Er dette greit», spør han. Han ber alle som jobber med mennesker om å ha respekt for andre.

Les mer i Nettavisen

ektenyheter