I retten mot eiendomsskatt i Oslo

Huseiernes Landsforbund mener eiendomsskatten i Oslo er ulovlig og har saksøkt kommunen. I dag startet rettsaken mot Oslo kommune.

Huseiernes Landsforbund mener eiendomsskatten i Oslo er ulovlig fordi så få skal betale eiendomsskatt. Derfor har de gått til sak mot Oslo kommune.

– Hovedinnvendingen er at det er bare to av ti som betaler eiendomsskatten og det er det ikke anledning til etter eiendomsskattloven, mener Bettina Banoun, advokaten til Huseiernes Landsforbund.

I Oslo betaler ingen med boligverdi under 5 millioner eiendomsskatt. Sagt på en annen måte: Boligverdien som er registrert hos Skatteetaten ganges med 0,8, og bunnfradraget på fire millioner kroner trekkes fra dette tallet.

Bettina Banoun i Huseiernes Landsforbund sier at ingen andre kommuner har så høyt bunnfradrag som Oslo.

– Skedsmos bunnfradrag, som er nest høyest, er kun 1,8 millioner. De rødgrønne har valgt en modell som tjener sine velgere. Alle de blå bydelene er rammet, sier Betina Bounan som fører saken for Huseiernes Landforbund.

Les mer hos NRK

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
  • invernes

    Kun utlendinger berikere og annet pakk fra muslimske land skulle blitt tvunget til ekstra skatt på alt.

  • Flemming Petersen

    Eiendomsskatt er no JÆVELSKAP, hva FAEN skal politikerpampene med skatt på det som jeg eier? FUCK 📴

  • Felix

    Hvorfor skal vi betale for vår egen undergang?

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!