Frankrike-ekspert Marte Mangset mener at Sosialistpartiet og Det konservative partiet har lidd et enormt nederlag i presidentvalget. Sosialistpartiet står i fare for å bryte sammen, sier hun.

Sosialistpartiet og De konservative har i hele den moderne historien til den franske republikken skiftet på å ha presidenten. Nå er begge partiene ute av dansen. Den avgjørande runden i presidentvalget om 14 dagar ser ut til å stå mellom sentrumskandidaten Emmanuel Macron og Nasjonal Front-lederen Marine Le Pen .

Det er særleg Sosialistpartiet som nå går en uviss framtid i møte, ifølge Marte Mangset. Hun er forsker ved Høgskolen i Oslo og Akershus, der hun blant annet har politikk, eliter og byråkrati i Frankrike som sine fagfelt.

Les mer hos NRK

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)

ektenyheter