VG skriver på lederplass at «Demokratihåpet knust«. Tyrkere bosatt i Norge og resten av Europa viser seg nå å ha vært medvirkende for president Recep Tayyip Erdogans seier i valget om få endret den tyrkiske grunnloven slik at presidentembetet får mer makt.

Det siste året har Erdogan økt konflikten med Europa og kommet med en rekke kontroversielle uttalelser som blant annet at «Ingen europeer kan gå trygt i gatene hvis Europas holdning mot Tyrkia fortsette«, og at tyrkere ikke bør «få tre, men fem barn! Dere er Europas framtid«.

Det virker nå som om Erdogan sine utspill har vært ment å øke konfliktlinjene mellom tyrkere bosatt i Europa og vertsbefolkningen, og at hans taktikk har virket. VG har gått gjennom tallene for diverse europeiske land og mens resultatet i sin helhet ble 51,3 prosent ja mot 48,7 nei; ble resultatet hele 62,2 prosent ja mot kun 37,8 nei blant tyrkere bosatt i Europa, men med stemmerett i Tyrkia.

Det landet hvor konflikten var mest opphetet, Nederland, var også det landet hvor flest utenlandsbosatte tyrkere prosentvis støttet Erdogans foreslåtte endringer, hvor over 70 prosent stemte ja. Blant tyrkere i Tyskland stemte 63 prosent ja, mens i Norge stemte 57 prosent ja.

Leder for Senter for internasjonal og strategisk analyse, Helge Lurås var en av få som forutså og advarte mot denne mulige strategien fra Erdogan.

Europeiske ledere bør lytte nøye til det som blir sagt fra Erdogan og hans kumpaner i Tyrkia om dagen. Og det er ingen…

Posted by Helge Lurås on Freitag, 17. März 2017

 

Den 27. mai deltar Helge Lurås på vår konferanse «Den Nye Politiske Virkeligheten» og vil tale om Brexit, EU/EØS.

 

Kilder:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/tyrkia-valget-derfor-var-stemmer-i-europa-saa-viktige-for-erdogan/a/23975700/

 

ektenyheter

46 KOMMENTARER

 1. Igjen så står planen muslimene har med Europa (og resten av verden) skrevet i koranen!
  Alle muslimer kan deles i fire kategorier:
  1. De som vet hva koranen krever, og som åpent jobber for det (ofte kalt «ekstremister»). Dekker også smarte muslimer slik som politikere og andre oppegående, disse bedriver taqiyya, de lyver om islam til ikke troende for å fremme islam.
  2. De som ikke vet hva koranen sier, men som bare har blitt fortalt deler av imamer og andre og som blir lurt til og som faktisk tror at «islam betyr fred». Herunder faller unge som drikker og bruker dop, og som senere kan styres til å begå terror og selvmordsbombing da den eneste måten de kan redde seg fra helvete for syndene sine er ved å bli martyr.
  3. De som er klar over at koranen sier masse tull og som faktisk ikke er enige og som kun velger å selv plukke deler de tror og følger. Disse er ikke ekte muslimer da koranen kreves at disse blir drept, så disse burde si fra seg religionen.
  4. De som faktisk har frasagt seg islam og konvertert eller blitt ateister. Det er en fare for at disse bedriver taqiyya for å kunne infiltrere miljøer som er våken og som ser islams trussel mot andre kulturer.

  Muslimske politikere må konfronteres om islam og stilles noen direkte spørsmål om deres tro:
  -Har de selv lest koranen?
  -Tror de at koranen er den perfekte bok og ikke har noen feil da den er guds ord?
  -Er de klar over alle befalingene i koranen som krever at alle muslimer sprer islam?
  -Er de klar over at koranen krever at alle ikke-troende blir drept, fortrengt eller konvertert?
  -Er de selv enige i at muslimer skal følge dette? Hvis de ikke er det, er de klar over at de da selv er frafallen og ifølge koranen må bli drept; og hvorfor har de da ikke sagt ifra seg islam?
  -Hvordan kan folk stole på hva de sier offentlig når koranen gir de lov til å lyve (taqiyya) for å fremme islam?

  Muslimske politikere og maktpersoner må jages frem i lyset slik at folk ser at disse er en haug med femtekolonister. Ikke alle står like åpent frem med planene slik som syreren som leder AUF som fikk Støre til å oversvømme landet med flyktninger uuniformerte islamske krigere.