Facebook stenger 30 000 franske Facebook-konti før det franske presidentvalget, men lar IS-promotering og barneovergrepsbilder stå

Kort tid før det franske valget opplyser Facebook at nettsamfunnet har stengt 30.0000 falske kontoer som er koblet til Frankrike. Samtidig er britiske myndigheter sinte fordi Facebook ikke foretar seg noe når islamistiske kontoer blir flagget.

I en uttalelse heter det at Facebook forsøker å «minske spredningen av materiale skapt av uekte kontoer, og som sprer spam og uriktig informasjon».

Som et resultat av det har nettsamfunnet fjernet 30.000 “falske” kontoer som har tilkobling til Frankrike, landet som om kort tid skal avholde presidentvalg.

Zuckerberg i krisemøte etter beskyldninger om politisk sensur

 

Britiske myndigheter vil ta rettslige skritt

Facebook kan bli tiltalt i Storbritannia for å unnlate å fjerne barneovergrepsbilder som er publisert på nettstedet til tross for at de var klar over dem, ifølge en ny rapport.

“Dusinvis” av ulovlige bilder og videoer ble angivelig rapportert til det sosiale nettverkets moderatorer av en reporter ved hjelp av en falsk profil, ifølge The Times .

Det ulovlige innholdet sies å inkludere en video av tilsynelatende seksuelle overgrep mot et barn, “voldsomt pedofile tegneserier”, en “ Islamsk Stat-halshugging” og propagandaplakater  som “glorifisere de siste terrorangrepene i London og Egypt”.

Ifølge rapporten promoterte også facebook innholdet (man kan promotere poster mot betaling).

Det ser ut som Facebook er selektive i hva de håndhever.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • PK svada

  jeje

 • Flemming Petersen

  Steng ned Facebook og kjør rettsak mot Zuckerberg.

  • Per Ståle Bratsberg

   Ja, vi burde sprengt serveren deres til helvete slik at de mistet all politisk makt!

 • Per Ståle Bratsberg

  Har sagt lenge at FB er en farlig kraft og politisk redskap som fremmer ekstremsosialisme og globalisering, og som sensurerer all motstand mot dette.
  Selv har jeg blitt utestengt gang på gang fra FB fordi jeg har skrevet anti globalisering, anti innvandring, og anti sosialistiske kommentarer i div. FB grupper.
  Faktisk fikk jeg også problemer med å skaffe meg ny anonym mailadresse hos gmail og de andre som er vanlig i Norge så jeg måtte bruke “mail.com” for å slippe å oppgi telefonnummer.
  Uansett så burde vi IKKE gjør oss så avhengig av FB at all motstand mot vanstyre går gjennom denne sensurerte kanalen og vi risikerer å bli utestengt for våre sunne meninger!

 • invernes

  Så burde normale mennesker boikotte svineriet Facebook ! men Ola og Kari lever snart hele livet sitt der inne.

  • Hurlumhei

   Facebook er noe dritt, men når man har barn i barnehage, skole eller i idrettslag, så har man ikke noe særlig valg enn å ha fb. Hvis ikke så går man glipp av viktig info. Men fb er jo ett sted man lever “dobbelt”. Gidder jo ikke å legge ut eller mene ting på fb som noen kan sette fingeren på. Det er falskt, og jeg føler meg som en hykler mange ganger, men når barna risikerer å bli mobbet og holdt utenfor fordi foreldrene har “feil” meninger, så får det bare være hyklersk. Vi er midt i boka 1984, og storebror ser deg, så det er bare å lære seg å ha dobbelt tanker med en gang.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!