Kort tid før det franske valget opplyser Facebook at nettsamfunnet har stengt 30.0000 falske kontoer som er koblet til Frankrike. Samtidig er britiske myndigheter sinte fordi Facebook ikke foretar seg noe når islamistiske kontoer blir flagget.

I en uttalelse heter det at Facebook forsøker å «minske spredningen av materiale skapt av uekte kontoer, og som sprer spam og uriktig informasjon».

Som et resultat av det har nettsamfunnet fjernet 30.000 “falske” kontoer som har tilkobling til Frankrike, landet som om kort tid skal avholde presidentvalg.

Zuckerberg i krisemøte etter beskyldninger om politisk sensur

 

Britiske myndigheter vil ta rettslige skritt

Facebook kan bli tiltalt i Storbritannia for å unnlate å fjerne barneovergrepsbilder som er publisert på nettstedet til tross for at de var klar over dem, ifølge en ny rapport.

“Dusinvis” av ulovlige bilder og videoer ble angivelig rapportert til det sosiale nettverkets moderatorer av en reporter ved hjelp av en falsk profil, ifølge The Times .

Det ulovlige innholdet sies å inkludere en video av tilsynelatende seksuelle overgrep mot et barn, “voldsomt pedofile tegneserier”, en “ Islamsk Stat-halshugging” og propagandaplakater  som “glorifisere de siste terrorangrepene i London og Egypt”.

Ifølge rapporten promoterte også facebook innholdet (man kan promotere poster mot betaling).

Det ser ut som Facebook er selektive i hva de håndhever.

ektenyheter