Tyskland våknet i dag opp til etterdønningene av angrepet mot Borussia Dortmunds lagbuss i går kveld. Den tyske avisen Bild skriver at politiet opplever bombeattentatet som godt planlagt og “profesjonelt” utført. De tre sprengladningene skal ha vært plassert utenfor hotellets overvåkningskameraers rekkevidde, og skal ha blitt utløst samtidig. Ifølge etterforskerne ville kraften fra eksplosjonen tatt liv utenfor bussen, og Dortmund-spillerne ble reddet av at de satt inne i det robuste kjøretøyet.

Den venstreekstreme terrororganisasjonen Antifa har skrevet en “tilståelse” og tatt på seg skylden i natt, ifølge Die Welt. Tilståelsen kom på en blogg på en venstreekstrem plattform. Den er senere slettet, men sirkulerer som screenshot på Twitter, særlig blant brukere på høyresiden:

Her står det at «Vi har i dag angrepet BVBs buss med spesiallagde eksplosiver». Som begrunnelse oppgis at BVB ikke har gjort nok for å motarbeide rasister, nazister og høyrepopulister. «Bussen var i dette bare et symbol og spillerne var ikke på noen måte et mål».

I tillegg skal tre brev ha blitt funnet like ved bussen etter angrepet tirsdag kveld, og politiet i Tyskland jobber nå med å verifisere dette. Et av brevene begynner med setningen «I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige», skriver Süddeutsche Zeitung. Videre peker brevet mot angrepet mot julemarkedet i Berlin, og anklager også tyske Tornado-fly for å delta i å myrde muslimer i kalifatet til IS. Politiet etterforsker derfor også om eksplosjonene kan kobles til islamister, ifølge flere tyske medier.

Statsadvokatens pressetalskvinne Frauke Koehler bekreftet på en pressekonferanse klokken 14.00 at tysk politi har arrestert én person i forbindelse med tirsdagens angrep. Det skal være snakk om to mistenkte fra det islamistiske miljøet. Hun bekreftet samtidig at den tyske påtalemyndigheten har tatt over etterforskningen ettersom de mistenker en terrorhandling. Videre forteller hun at det er snakk om tre brev som ble funnet på åstedet, og samtlige brev henviste til tyske fly i Syria.

ektenyheter