Dortmund-angrepet: Venstreekstreme og islamist koblinger etterforskes

 

Tyskland våknet i dag opp til etterdønningene av angrepet mot Borussia Dortmunds lagbuss i går kveld. Den tyske avisen Bild skriver at politiet opplever bombeattentatet som godt planlagt og “profesjonelt” utført. De tre sprengladningene skal ha vært plassert utenfor hotellets overvåkningskameraers rekkevidde, og skal ha blitt utløst samtidig. Ifølge etterforskerne ville kraften fra eksplosjonen tatt liv utenfor bussen, og Dortmund-spillerne ble reddet av at de satt inne i det robuste kjøretøyet.

Den venstreekstreme terrororganisasjonen Antifa har skrevet en “tilståelse” og tatt på seg skylden i natt, ifølge Die Welt. Tilståelsen kom på en blogg på en venstreekstrem plattform. Den er senere slettet, men sirkulerer som screenshot på Twitter, særlig blant brukere på høyresiden:

Her står det at «Vi har i dag angrepet BVBs buss med spesiallagde eksplosiver». Som begrunnelse oppgis at BVB ikke har gjort nok for å motarbeide rasister, nazister og høyrepopulister. «Bussen var i dette bare et symbol og spillerne var ikke på noen måte et mål».

I tillegg skal tre brev ha blitt funnet like ved bussen etter angrepet tirsdag kveld, og politiet i Tyskland jobber nå med å verifisere dette. Et av brevene begynner med setningen «I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige», skriver Süddeutsche Zeitung. Videre peker brevet mot angrepet mot julemarkedet i Berlin, og anklager også tyske Tornado-fly for å delta i å myrde muslimer i kalifatet til IS. Politiet etterforsker derfor også om eksplosjonene kan kobles til islamister, ifølge flere tyske medier.

Statsadvokatens pressetalskvinne Frauke Koehler bekreftet på en pressekonferanse klokken 14.00 at tysk politi har arrestert én person i forbindelse med tirsdagens angrep. Det skal være snakk om to mistenkte fra det islamistiske miljøet. Hun bekreftet samtidig at den tyske påtalemyndigheten har tatt over etterforskningen ettersom de mistenker en terrorhandling. Videre forteller hun at det er snakk om tre brev som ble funnet på åstedet, og samtlige brev henviste til tyske fly i Syria.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • Rent fedreland

  AFA mottar penger fra myndighetene. Det er åpenbart at myndighetenes mål er å ødelegge Tyskland og det tyske folket. Dette er et folkemord på det tyske folket og europeerne. Stem på alliansen i Norge for å stoppe og reversere asylinnvandringen/folkemordet.

  • Lone Wolf

   Det hjelper ikke å stemme på noen politikere eller politiske partier, for hele det politiske systemet er tvers gjennom korrupt.
   Alt er kontrollert av dem som sitter på toppen, og ingen får noen makt eler posisjon til å gjøre noe annet enn det makthaverne tillater, dvs at ingen blir tillatt å gjøre noe for folket.

 • André von Drei

  D. E. T E. R. K. R. I. G
  VÅKNE OPP FOR FAEN

  ISLAM HAR ERKLÆRT HELLIG KRIG MOT EUROPA

  VI MÅ FORSVARE OSS, KASTE UT OVERLØPERE OG ANGRIPE ISLAM

 • invernes

  Veibomber ? hvor har man hørt det ordet før ? hmmm jo Afghanistan .Irak Araberland generelt.

 • TheInsaneWest

  Antifa er jo Soros sine gutter. Nå får Lone Wolf vann på mølla 😉

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!