36 av 100 rombarn i en by ville bli halliker som voksne

Norsk hjelpearbeider er ikke overrasket.

«Hva vil du bli når du blir stor?»

Det spørsmålet ble stilt av organisasjonen Verden uten grenser til 100 gutter i alderen 13-14 år på en skole for rombarn i byen Stara Zagora i Bulgaria.

36 av dem svarte «hallik».

Det skriver NRK, som tirsdag kveld sender Brennpunkt-dokumentaren «Jenter til salgs» på sin hovedkanal.

Hallik er altså det desidert mest ettertraktede yrket blant tenåringene på romskolen. Nest mest populært var «selger». Det var det 18 av dem som ville bli.

Statistikken overrasker ikke Berit Johansen, som med organisasjonen Europa i fokus har drevet skolearbeid i Bulgaria i en årrekke.

– Nei, jeg er ikke overrasket. Men jeg tror det er veldig betinget av hvor statistikken er gjort. Det er forskjellig fra landsby til landsby hvem som er toneangivende, sier hun til Nettavisen.

Les mer i Nettavisen

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • invernes

  Det NRK utelater er at de vil basere sin hallik virksomhet i Norge, for det har Erna og Støre lovet de unge hallikene.

 • DrD .

  I det minste vil de 36 tilby en etterspurt tjeneste og tjene penger på en ærlig måte, i motsetning til en av guttene som kun ville gå på trygd.
  Feministsosialistene i Norge vil kjeppjage guttene som tilbyr damer til menn som er lei av feminister; mens de med åpne armer vil ta imot han som vil på trygd så de kan ødsle med skattebetalernes penger på han.

  • Felix

   Godt poeng! Hehe.

 • konspirasjonsteoretiker

  Hallik eller selger, disse ungene vet hvor inntjeningspotensialet ligger. Når man i tillegg kommer til et land som Norge hvor man har et NAV som legger til rette for hallikvirksomhet og narkotikasalg, DA er det Cash bing ding
  i lomma :/

 • Jan Johansen

  Hvordan rangeres karriere-hierarkiet eller drømmejobbene i dette dritt-landet? Jo, slik (NB! Nedslående og trist lesing):

  1) hallik
  2) raner & tjuvradd
  3) svindler
  4) hore
  5) tigger
  6) ufaglært arbeider (type: negerarbeid)

  Helt klart må eøs-avtalen sies opp eller reforhandles hvis vi skal bli kvitt dette svineriet.

 • Lone Wolf

  Rombarn ??? Er det barn av romvesener ?
  Og hva er en “romskole” for noe ?

  • invernes

   Rom barn er barn som drikker rom 🙂

 • invernes

  Det eneste jeg er opptatt av er et tiggerforbud ! dermed slipper man at disse valfarter til Norge.
  Heldigvis ser det ut til at folk våkner opp nå etter ARK reportasjen, de rømmer Bergen og jeg ser mindre av de i Oslo.
  Tenk en milliard tjente bakmennene i Norge på 5 år ? da snakker vi om naive nordmenn.

 • Per Ståle Bratsberg

  Det å være arbeidssky er en del av sigøynerkulturen, eller rettere sagt ukulturen.
  Sigøynere kom til Europa for ca 700 år siden og på grunn av at kulturen deres som, de holder fast på, i stor grad går ut på å stjele eller snylte på andre, sammen med en helt ekstrem rasisme så har de ikke integrert seg i de landene de kom til, og vil neppe bli integrert de nærmeste hundreårene.

 • kenneth hovestøl

  “– Nei, jeg er ikke overrasket. Men jeg tror det er veldig betinget av hvor statistikken er gjort. Det er forskjellig fra landsby til landsby hvem som er toneangivende, sier hun til Nettavisen.”

  Der kan jeg skyte inn, å bare nevne, at det er slik i Romania også. Har selv vært der nede flere ganger, siden mine svigers og mange onkler og tanter bor der nede 🙂
  – Min kone og jeg foretok en slags jobb intervju hos en sigøyner familie i en by som heter Hunedoara. En av døtrene var planlagt å være aupair hos en familie i Norge.
  Vi fikk komme meget nært til denne familien. Og fikk mange svar på spørsmål som ellers ville være utenkelig for en sigøyner å svare på. Det stemmer helt og holden med den oppfatningen vi har her i Norge, at sigøynere ikke gjør annet enn å leve dagen igjennom. Uten å tenke/bekymre seg for morgendagen, generelt.

  Dessverre fant vi ut av legejournalen til jenta at hun hadde TB 🙁
  Så da ble det ingen jobb i Norge for denne jenta.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!