WikiLeaks’ pressemelding hevder at CIA har mistet kontrollen over sitt «hackearsenal».

 

«Den første fulle delen av serien «Year Zero» består av 8761 dokumenter og filer fra et isolert høysikkerhetsnettverk på innsiden av CIA’s Center for Cyber Intelligence i Langley, Virgina.
Den følger en innledende avsløring sist måned om CIAs avlytting av franske politisker partier og kanidater i innspurten av valget i 2012.»

Recently, the CIA lost control of the majority of its hacking arsenal including malware, viruses, trojans, weaponized «zero day» exploits, malware remote control systems and associated documentation. This extraordinary collection, which amounts to more than several hundred million lines of code, gives its possessor the entire hacking capacity of the CIA. The archive appears to have been circulated among former U.S. government hackers and contractors in an unauthorized manner, one of whom has provided WikiLeaks with portions of the archive.

Og:

Since 2001 the CIA has gained political and budgetary preeminence over the U.S. National Security Agency (NSA). The CIA found itself building not just its now infamous drone fleet, but a very different type of covert, globe-spanning force — its own substantial fleet of hackers. The agency’s hacking division freed it from having to disclose its often controversial operations to the NSA (its primary bureaucratic rival) in order to draw on the NSA’s hacking capacities.

Ville hacke selvkjørende biler for «usporbare attentat»

Ifølge The Mirror sa Wikileaks at fra oktober 2014 så CIA på «å infisere kjøretøystyringssystemer som ble brukt av moderne kjøretøy» for å muligens få dem til å «begå nærmest usporbare attentat».

ektenyheter