VG forsvarer kjønnslemlestelse av barn og kaller det “religionsfrihet”

Bagatelliserer inngrep og oppfordrer SV til å støtte omskjæring av barn i lederartikkel.

Vi kunne ikke tro våre egne øyne da VG hadde en lederartikkel presentert som VGs egne meninger der de forsvarer omskjæring av barn.

Vi vil advare SV mot å vedta forbud mot rituell omskjæring av gutter under 15 år. Et absolutt forbud, slik mindretallet i SVs programkomité går inn for, vil i praksis gripe inn i religionsfriheten. Kaski og mindretallet fremholder den prinsipielle retten til å bestemme over egen kropp. Det er et greit argument, men i denne saken må det veies mot religioners rett til å praktisere tradisjoner med lang historie.

 

Så ifølge VG er overgrep greit så lenge det har vært tradisjon i X antall år.

Bla. partileder for Alliansen, Hans Jorgen Lysglimt Johansen, går hardt ut mot VG:

 

Det har vært omfattende forskning på skadene av omskjæring av barn, men dette ser ut til å gå VG hus forbi. Man kan si at dette også går under falske nyheter (at det ikke er farlig).

Tidligere vedtok helseminister Bent Høie å gjøre omskjæring til en “rettighet” med å betale private klinikker med skattepenger for å utføre omskjæring på barn.

Overlater rituell omskjæring til privatklinikk

Les mer om dette i VGs lederartikkel.

Lik og del:

Du vil kanskje også like...

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)
 • DrD .

  Omskjæring av gutter medfører nedsatt følsomhet som fører til frustrasjon av mangel på nytelse under sex. Dette kan føre til økt bruk av vold som resultat. Kulturer og land hvor omskjæring begås har høyere interesse for analsex for å finne noe trangere for å øke nytelsen.

  • homopteryx

   Så bra då.

  • Spikeren

   Er de pervertert?

 • Jan Johansen

  På høy tid at denne sataniske landssvik-blekka forsvinner og blir borte. Versting av løgnpresse-søppel!

 • Sledge Hammer

  For eksempel VG og Aftenposten forsvarer omskjæring av guttebarn pga. disse avisenes eierstruktur. Dvs. eierne har instruert avisene mht. hva de skal mene om omskjæring av gutter og også mht. hva de skal mene politisk.

  Det er Schibsted som eier de fleste store avisene i Norge og de eier blant annet de mest “omskjæringsvennlige” avisene VG og Aftenposten. Deretter er det amerikanske banker som kontrollerer Schibsted vha. en dominerende aksjepost. Når du finner ut hvem som igjen dominerer bankvirksomheten i USA, da finner du også ut hvorfor de Norske avisene så og si uten unntak forvarer og støtter omskjæring av guttebarn.

  Hvilken etnisk gruppe som dominerer bankvesenet i USA finner du ut selv, og når du har funnet ut dette, da skjønner du også at de norske avisene ikke er uavhengige men at de styres med jernhånd av en spesiell etnisk gruppe, som har en agenda som ikke sammenfaller med nordmenns beste interesser. Mao. de norske avisene er ikke uavhengige og det er ikke nordmenn som bestemmer deres redaksjonelle linje.

  http://steigan.no/2016/04/27/hvem-eier-schibsted/

 • Patrick Ramon

  Overgrep er greit når det er tradisjon altså, det er mye som er tradisjon i visse kulturer; æresdrap, gifte vekk mindreårige jenter, greit å vite hvor VG står da, det er ikke på ofrenes side.

 • Social Jew

  VG er en møkkaavis og Høyre er et drittparti

 • Maria

  Hva om noen vil torturere et lite barn fordi den religiøse teksten sier det..skal det da være OK pga religionsfrihet? Argumentasjonen som VG bruker er jo helt på trynet, en femåring vil klart bedre. Vi har lover i Norge og mange av våre lover er der for å verne mennesker mot overgrep om det så skulle være i Guds navn. Man burde også spekulere om VG er styrt av mennesker som tilhører en av religionene som praktiserer omskjøring av guttebarn….jeg har iallefall konkludert i mitt stille sinn. Ikke et øre eller et klikk til denne avisa mer. Jeg klikket meg inn på VG daglig, men nå er det SLUTT.

 • invernes

  De ansatte i VG burde tvinges med makt til rituell omskjæring ! man burde bruke rustne kniver.

 • Thrasher

  Ta bort religion i denne ligningen og dette blir rimelig grovt. “Nei, jeg skal bare skjære litt på underlivet til barnet mitt fordi noen som døde for flere 1000 år siden sa det”. Religion er roten til alt ondt.

Pga. idiotiske og unødvendige reguleringer fra EU-byråkratene er vi pålagt å vise at vi bruker cookies (eller informasjonskapsler som det så fint heter på norsk). Sånn, nå er dere klar over det, og du kan enten velge å akseptere og lukke meldingen, eller å forlate siden. Takk!