Foto: YouTube

I tråd med sine valgløfter signerte Trump i går en presidentordre om å gjenopprette rettsstaten og føderalisme ved å redusere omfanget av en av miljødirektoratets regler for regulering av vannferdselsårer.

Donald Trump kommenterer:

«Miljødirektoratets (EPA) såkalte «Waters of the United States»-regel er en av de verste eksemplene på en føderal regulering, og har gått fullstendig amok, og er en av de reglene som bønder og jordeiere over hele USA har vært mest i mot. Regelen forhindrer dem i å gjøre det de som bønder er ment å gjøre. Det har vært en katastrofe.

Clean Water Act sier at miljødirektoratet kan regulere «navigerbare vann» — som betyr vann som påvirker mellomstatlig handel. Men for noen år siden bestemte miljødirektoratet at «navigerbare vann» kan bety nærmest hver eneste vanndam eller grøft på bondens jord. Det var en massiv maktovertakelse. Miljødirektoratets byråkrater gjorde hundretusener arbeidsledige, og reguleringene og tillatelsene begynte å behandle våre fantastiske små-bønder og små-næringer som om de var store industrielle forurensere. De behandlet dem fælt. Fælt.

Hvis du vil bygge et nytt hjem, for eksempel, risikerer du å få svære bøter hvis du fyller igjen så mye som en vanndam på din eiendom. Jeg har sett det. Faktisk, når jeg først ble vist det sa jeg, nei, du spøker, ikke sant? Men det var ingen spøk.

I ett tilfelle i Wyoming, en rancher ble ilagt en bot på 37 000 dollar per dag av miljødirektoratet for å grave et lite vannhull til sine egne kyr på hans egen jord. Disse maktmisbrukene er grunnen til at det er enorm motstand mot disse reglene i hundrevis av organisasjoner i alle 50 statene. Det er en forferdelig, forferdelig regel.»

 

 

ektenyheter